SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Samsung in LG raje sporazumno kot na sodišču

2

termometer

Visokotehnološka velikana iz Južne Koreje sta sklenila dogovor, s katerim sta, kot kaže, zakopala bojne sekire in končala svoje dolgotrajne pravne spore. Zadnjo besedo bodo imeli tožilci.

Samsung in LG sta se tako dogovorila, da bosta umaknila (številne) tožbe drug proti drugemu, v postopkih, ki še trajajo, pa bosta svoje zahteve omilila, poroča BBC. Spore bosta v prihodnje reševala sporazumno, sta še sporočila.

Dogovor se ne nanaša na kazniva dejanja, ki so jih južnokorejski preiskovalci začeli preganjati po uradni dolžnosti. Tako se med drugim prvi mož LG-jevega oddelka za gospodinjske aparate Jo Seong Jin zagovarja zaradi namernega poškodovanja dveh Samsungovih pralnih strojev septembra lani v neki nemški trgovini, nekateri Samsungovi zaposleni pa se morajo zagovarjati pred obtožbami, da so LG-ju ukradli tehnologijo OLED.

V enem od svojih sporov Samsung in LG nista bila enakega mnenja o tem, kdo od njiju ima večji tržni delež klimatskih naprav.

LG je pripetljaj s pralnima strojema sicer priznal, a se zagovarja, da se je zgodil po naključju in zaradi "slabe izdelave". Takrat naj bi celo ponudil plačilo za štiri stroje, čeprav sta bila poškodovana samo dva. Glede domnevne kraje tehnologije OLED je Samsung odgovoril, da gre za splošno znana dejstva in da so obtožbe pretirane.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin