Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
10.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samsung iPhone iPad Sony Apple

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 10.28

7 let, 12 mesecev

Samsung bo iPhone prehitel s pametno uro Galaxy Gear

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Samsung bo 4. septembra predstavil pametno uro Galaxy Gear, ki bo uporabniku omogočala opravljanje klicev, dostop do e-pošte in brskanje po spletu.

Družbo bo Samsungovi novosti delala nova različica pametnega mobilnika, ki se spogleduje s tablicami, Galaxy Note 3. V boj za potrošnike, ki bodo v zimskem prazničnem času množično zapravljali težko prisluženi denar, se poleg Samsunga podajata še dva tehnološka velikana, Sony in Apple. Prvi bo predstavil novo Xperio, jabolčni navdušenci pa imajo po letu dni brez novega telefona mehka kolena zaradi skrivnostno napovedanih novosti, nove različice telefona iPhone in tablice iPad, ki ju bomo spoznali 10. septembra. Galaxy Gear Samsung se je od Appla veliko naučil, predvsem glede pompoznosti predstavitev, zadnja, in sicer mobilnika Galaxy S4 marca, je namreč potekala v glamurozni dvorani v New Yorku s prenosom v živo na velikih zaslonih na Times Squaru. Potem ko je v preteklem letu presegel Apple kot največji proizvajalec pametnih telefonov, bo letos predstavil še vsaj dva visokotehnološka mobilna izdelka, prihodnji mesec pa pričakujemo predstavitev zapestne naprave, s katero lahko kličemo, uporabljamo splet in pošiljamo e-pošto. Apple iWatch

Že zdaj je znano, da bo ura iz Coupertina revolucionarna, vsaj s programskega vidika. Operacijski sistem naj bi prišel kar iz Googla in tako bodo jabolčne naprave deležne androidne preobleke. Galaxy Gear, ki bo izšel prihodni mesec, ne bo imel upogljivega zaslona, morda lahko kaj takega pričakujemo od Appla. Tako se proizvajalci mobilnih telefonov počasi, a zanesljivo vključujejo v posel z urami, ki je letno vreden več kot 60 milijard dolarjev, in ustvarjajo novo, verjetno precej trendovsko nišo.

Sonyjev načrt Sony si želi vrnitve na pota stare slave in nova Xperia, ki jo razvijajo pod imenom Honami, bo vključevala tehnologijo X-Reality, ki so jo Japonci razvili za svoje kamere in visokoločljivostne televizije. Gre za tehnologijo, ki izboljša podobo nizkoločljivostne multimedije, zmanjšuje šum in izboljšuje teksture. Sony je sicer že junija predstavil novo različico pametne ure Smartwatch, a je večji prodajni uspeh izostal.

Ne spreglejte