SiolNET. Digisvet Novice
5,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Resnica o sporočilu, ki ga naokrog pošilja mladi Slovenec

5,79

termometer

Xaurum
Levo sporočilo, ki ga je poslal Benjamin Strušnik, desno zgoraj Benjamin Strušnik (desno) in "xaurumovec" Klemen Nicoletti (levi) na sedežu projekta Xaurum v Ljubljani, desno spodaj logotip projekta Xaurum. Foto: Posnetek zaslona / Instagram

Kdor danes tisoč evrov vloži v slovensko kriptovaluto xaurum, bo čez od tri do pet let brez dvoma bogat, v e-poštnem sporočilu, ki se je v zadnjih dneh razširilo po spletu, trdi Benjamin Strušnik, ki se predstavlja kot specialist za prodajo xauruma. V Zavodu Auresco, ki upravlja projekt Xaurum, medtem opozarjajo, da Strušnik z njimi ne sodeluje neposredno in da so njegove obljube o zaslužkih neutemeljene. 

E-poštno sporočilo, ki ga je na spletu v ponedeljek delil portal Kriptoreporter in na katero nas je opozoril bralec, se bere kot seznam obljub, s katerimi so potencialne vlagatelje pred leti tudi v Sloveniji poskusile naplahtati nekatere okrog kriptovalut zgrajene Ponzijeve sheme.

Estatium Digisvet Razkrivamo, kateri Slovenci so vpleteni v sumljivo kriptovaluto

Pošiljatelj sporočila Benjamin Strušnik (zgoraj desno) iz Kamnika prejemnikom sporočila ponuja pomoč pri naložbi v slovensko kriptovaluto xaurum, ki ima kritje v zlatu. 

Strušnik v sporočilu napoveduje, da bo cena enega xauruma, ki je na prostem trgu trenutno okrog 0,3 evra, v prihodnjih od treh do petih letih celo po najbolj pesimističnih napovedih zrasla za do 2000-krat oziroma za do dvesto tisoč odstotkov.

Kripto Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Obljubo o izredni rasti cene Strušnik podkrepi z zagotovilom, da tveganja, da bi vlagatelj izgubil svoj denar, trenutno ni. 

Lyoness Digisvet Fantomska kriptovaluta: kaj skrivajo v Sloveniji dobro znani Avstrijci?

Strušnik, ki se predstavlja kot del ekipe Xaurum, med drugim ima tudi na družbenem omrežju LinkedIn naziv specialist za prodajo pri Xaurumu, prejemnika e-poštnega sporočila vabi na osebno srečanje, da bi mu lahko naložbeno priložnost opisal še bolj temeljito. 

Benjamin Strušnik je obiskoval Osnovno šolo Zadobrova v Ljubljani, izobraževanje pa nadaljeval na Srednji medijski in grafični šoli v Ljubljani. Še v šolskih letih je odprl kanal na spletni strani YouTube in tam objavljal videoposnetke s področja tehnologije, v prvi vrsti je v angleškem jeziku predstavljal nove pametne telefone.
Benjamin Strušnik Foto: YouTube Na YouTubu je Strušnik dosegel za slovenske razmere kar soliden uspeh in prepoznavnost, saj njegovemu profilu BTechTalk sledi 17 tisoč uporabnikov. Zadnji videoposnetek je sicer objavil pred več kot enim letom.

Kaj pravijo pri Xaurumu?

Za pojasnilo e-poštnega sporočila, ki ga je poslal Benjamin Strušnik, smo se obrnili na vodstvo projekta Xaurum oziroma na Zavod Auresco, ki je uradni predstavnik projekta.

Javil se nam je direktor Zavoda Auresco Zdravko Poljašević in razkril, da so pred tednom dni na elektronska sporočila Benjamina Strušnika opozorili tudi njih. Poljašević je poudaril, da Strušnik ni predstavnik Zavoda Auresco, obenem pa z Zavodom Auresco tudi ne sodeluje neposredno. 

Lamborghini Digisvet Znan slovenski prodajalec luksuznih vozil s polnim plinom v kriptovalute

"Zavod Auresco ne skrbi za prodajo xauruma. Vsi, ki se ukvarjajo s trženjem, to počnejo v okviru svoje dejavnosti. Večinoma gre za posameznike, ki tržijo tudi druge kriptovalute," nam je pojasnil Poljašević. "Zavod Auresco je vsem, ki se ukvarjajo s prodajo xauruma, ves čas na voljo kot podpora, če potrebujejo kakršnokoli informacijo ali razlago glede delovanja projekta Xaurum."

Kriptovaluto xaurum je med drugim mogoče kupiti na eni od šestih mednarodnih borz s kriptovalutami in prek kuponov Bitins.

Strušnik ni upravičen do naziva specialist za prodajo xauruma, saj ta naziv niti ne obstaja, je za Siol.net pojasnil Zdravko Poljašević. Nekateri drugi posredniki za kriptovaluto xaurum imajo na omrežju LinkedIn medtem naziv Representative (predstavnik). V spornem e-poštnem sporočilu se Strušnik medtem podpisuje kot "xaurum svetovalec". Strušnik ni upravičen do naziva specialist za prodajo xauruma, saj ta naziv niti ne obstaja, je za Siol.net pojasnil Zdravko Poljašević. Nekateri drugi posredniki za kriptovaluto xaurum imajo na omrežju LinkedIn medtem naziv Representative (predstavnik). V spornem e-poštnem sporočilu se Strušnik medtem podpisuje kot "xaurum svetovalec". Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Eligma, Kristalna palača, BTC City Digisvet Kaj se dogaja s kriptovaluto podjetja, ki spreminja ljubljanski BTC

Opozorili so ga, naj preneha

Poljašević je še poudaril, da Zavod Auresco pogosto opozarja, da je na trgu s kriptovalutami tako kot na vseh drugih finančnih trgih prisotna določena stopnja tveganja in da so vsakršne obljube na podlagi dozdajšnjega gibanja trgov ali projekcije prihodnje rasti cen neutemeljene.

"Z gospodom Strušnikom smo nemudoma stopili v stik in ga opozorili na njegovo škodljivo ravnanje ter mu posredovali verodostojne informacije," je ukrep Zavoda Auresco zoper e-poštna sporočila opisal Poljašević. 

Tako pa je celotno zadevo za Siol.net komentiral Benjamin Strušnik:

"Elektronsko sporočilo nikakor ni bilo napisano s slabimi nameni, svoje navdušenje nad projektom sem želel deliti z drugimi in tudi njih navdušiti, a sem z očitnim pretiravanjem dosegel ravno nasprotno. Ekipa Xauruma me je kontaktirala že pred dnevi in opozorila na neprimernost mojega pisanja, za kar sem se jim tudi opravičil. Kriptovalute so moja strast in žal mi je, da sem za deljenje svoje strasti izbral takšen način in vse skupaj napihnil in se osredotočil na napačne stvari. Vsem vpletenim, ki so jim moja dejanja povzročila kakršnokoli škodo, se iskreno opravičujem."

Preberite tudi:

Xaurum vila Gamma Digisvet Konec sanj o luksuznem letovišču na Krku, ki so ga gradili Slovenci Viberate, Ljubljana Digisvet V Ljubljani bo stala nova stolpnica, ki jo bo gradil slovenski kriptovelikan Ross Ulbricht Digisvet "Naredil je neumnost, zdaj pa prestaja hujšo kazen od morilcev" Bitcoin Digisvet Kup dragih uničenih računalnikov, ki zadnje dni buri duhove

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 35
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin