Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
29. 10. 2015,
8.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Telekom Slovenije

Četrtek, 29. 10. 2015, 8.33

6 let, 6 mesecev

Rekorden dobiček Telekoma Slovenije

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupina Telekom Slovenije je v prvih devetih mesecih letos ustvarila rekordnih 70,6 milijona evrov čistega dobička, v tretjem četrtletju pa tudi višji EBITDA in višje čiste prodajne prihodke kot lani.

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 70,6 milijona evrov čistega poslovnega izida. To je 33 milijonov evrov več od doseženega v enakem obdobju lani, je zapisano v nerevidiranem poročilu o poslovanju Skupine Telekom Slovenije in družbe Telekom Slovenije od januarja do septembra 2015, ki ga je včeraj obravnaval nadzorni svet Telekoma.

Ob tem je Skupina Telekom Slovenije dosegla 160,2 milijona evrov EBITDA (poslovni izid pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo). Ustvarjeni EBITDA v tretjem četrtletju letošnjega leta je za 16 odstotkov višji kot v enakem obdobju lani. Učinki družb Gibtelecom in One pri tem niso upoštevani.

Skupina ustvarila 549,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje Prav tako je Skupina Telekom Slovenije v tretjem četrtletju – ob izločitvi učinkov Gibtelecoma in družbe One na poslovanje skupine – ustvarila za dva odstotka višje čiste prihodke od prodaje kot v enakem obdobju lani. V primerjavi s koncem lanskega leta je Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih letošnjega leta izboljšala tudi delež EBITDA v čistih prihodkih od prodaje, ki znaša 29,2 odstotka.

Skupina Telekom Slovenije je v devetih mesecih ustvarila 549,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, pri tem pa pomembno povečuje prihodke na področju storitev informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT). Ti so se v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za 85 odstotkov.

Doseženi čisti prihodki od prodaje v devetih mesecih letošnjega leta sicer niso neposredno primerljivi z enakim obdobjem lanskega leta, saj so prihodki makedonske družbe One vključeni le za sedem mesecev letošnjega leta. Poslovni prihodki Skupine Telekom Slovenije v devetih mesecih skupaj znašajo 559,7 milijona evrov.

"Doseženi rezultati Skupine Telekom Slovenije dokazujejo, da zastavljeno strategijo uspešno uresničujemo. Intenzivno vlagamo v razvoj in tako uporabnikom zagotavljamo najsodobnejše telekomunikacijske storitve v prvem omrežju v Sloveniji, povečujemo prihodke na področju IKT-storitev, uresničujemo zastavljeni kadrovski načrt, hkrati pa s konsolidacijo na trgih, na katerih smo prisotni, krepimo svoj tržni položaj," pravi Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Skobe: Naša prednost je vrhunska kakovost V Skupini Telekom Slovenije v primerjavi z letom 2014 zaznavajo tudi rast števila uporabnikov:

- število mobilnih uporabnikov je večje za en odstotek, - število TV-priključkov za 4,3-odstotka, - število fiksnih širokopasovnih priključkov pa za 3,6-odstotka.

Zaradi primerljivosti podatkov so iz primerjave izvzeti priključki makedonske družbe One, ki se je združila z družbo Vip.

"Ključna konkurenčna prednost Skupine Telekom Slovenije je in bo tudi v prihodnje vrhunska kakovost celovitih telekomunikacijskih storitev, v strateškem poslovnem načrtu, ki ga pripravljamo za obdobje do leta 2020, pa bomo opredelili smeri nadaljnjega razvoja," je še izpostavil Skobe.

Ne spreglejte