Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
7. 10. 2015,
14.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Reddit sovražni govor

Sreda, 7. 10. 2015, 14.59

8 let

Redditov portal z novicami ne dopušča komentiranja

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Upvoted je nova spletna stran z novicami, pri kateri se je lastnik Reddit odločil, da ne bo omogočil uporabniškega komentiranja.

Spletni agregator vsebin Reddit, ki se je že uveljavil kot dober vir in navdih za številne druge spletne strani in medije, je vpeljal svojo lastno spletno mesto z novicami. Upvoted bo, kot so povedali, izpostavil najzanimivejše objave z Reddita in zagotovil dodatno ozadje prek intervjujev z ustvarjalci teh zgodb. Toda Upvoted ne bo preslikava Redditovih vsebin in zasnove – če ne zaradi drugega pa zato, ker za razliko od Reddita, ki je zaslovel prav zaradi družabne interakcije, Upvoted svojim bralcem ne dopušča komentiranja in ocenjevanja. Za kredibilnost in strpnost strani Upvoted bo skrbelo uredništvo Vsebine za Upvoted bo izbiralo in urejalo uredništvo, ki bo štelo okrog deset ljudi, vodila ga bo nekdanja urednica MySpacea Vickie Chang. Sprva načrtujejo do 20 objav dnevno s širokega nabora vsebinskih področij, postopoma pa naj bi to povečali na do 40 objav dnevno. Njihova naloga bo vse prej kot preprosta, saj so objave na Redditu pogosto kraja vsebin od drugod – mnogo pošiljateljev zgolj odstrani vire in sklice na izvirno objavo ter vsebino objavi kot svojo. Kako bo uredništvo Upvoteda obravnavalo takšne primere ali objave, ki Redditu niso naklonjene, bomo šele videli.

Reddit je neredko tudi pribežališče za avtorje, ki se niso znali ali želeli izogniti sovražnemu govoru, kar je v nekaterih krogih izzvalo nezadovoljstvo in upor. Najbrž je prav Upvoted poskus, da poleg monetizacije vsebin dosežejo tudi višjo raven kredibilnosti – ob tem bi prepoved komentiranja lahko bila korak v to smer.

Upvoted ne predvideva oglasnih pasic ali pojavnih oken (pop-up), imeli pa bodo plačane sponzorirane objave, za katere Changova zatrjuje, da bodo prav tako kakovostne, zanimive in uporabne.

Ne spreglejte