Razkrivamo: katera znamka računalnikov je najmanj zanesljiva

Ameriška neodvisna potrošniška publikacija Consumer Reports je primerjala izkušnje več kot 90 tisoč uporabnikov osebnih in tabličnih računalnikov ter ugotovila, da se v povprečju daleč najpogosteje pokvarijo računalniki znamke Microsoft oziroma modeli Microsoft Surface.  

Prenosni računalnik Microsoft Surface Book je po predstavitvi na večino prvih preizkuševalcev naredil zelo dober vtis in takoj dobil status največjega izzivalca Applovega prvega mesta na področju prenosnih računalnikov, Prenosni računalnik Microsoft Surface Book je po predstavitvi na večino prvih preizkuševalcev naredil zelo dober vtis in takoj dobil status največjega izzivalca Applovega prvega mesta na področju prenosnih računalnikov, Foto: Reuters

Pri Consumer Reports so z analizo izkušenj uporabnikov prenosnih računalnikov in tablic Microsoft Surface ugotovili, da se jih bo v drugem letu lastništva naprave z okvaro srečalo 25 odstotkov oziroma kar četrtina. 

V raziskavi Consumer Reports sodelujoči uporabniki naprav Microsoft Surface, ki so doživeli okvare, so med drugim poročali o zmrzovanju zaslona in samodejnem ponovnem zaganjanju računalnikov ter o težavah z zasloni na dotik. 

Microsoft: Mi imamo drugačne podatke

Microsoft je ugotovitve potrošniške publikacije Consumer Reports zanikal s pojasnilom, da so v podjetju od uporabnikov računalnikov Surface dobili drugačen in predvsem bolj pozitiven odziv, poroča medij Business Insider.

Ameriški računalniški velikan Microsoft je na trg strojne opreme sicer vstopil leta 2012 s tabličnim računalnikom Surface, ki ni doživel velikega prodajnega uspeha.

Pri kupcih in še posebej pri kritikih so bili medtem bolje sprejeti najnovejša generacija dva-v-enem računalnika Surface Pro, prenosnika Surface Book in Surface Laptop ter namizni računalnik Surface Studio (na fotografiji). Pri kupcih in še posebej pri kritikih so bili medtem bolje sprejeti najnovejša generacija dva-v-enem računalnika Surface Pro, prenosnika Surface Book in Surface Laptop ter namizni računalnik Surface Studio (na fotografiji). Foto: Reuters

Največ zadovoljstva z zanesljivostjo prinaša Apple

Consumer Reports v analizi zanesljivosti računalnikov še poroča, da so uporabniki v povprečju najbolj zadovoljni z napravami znamke Apple.

Applov prenosni računalnik MacBook Pro Applov prenosni računalnik MacBook Pro Foto: Reuters

To je v zadnjem poročilu, ki se naslanja na raziskavo britanske zveze potrošnikov Which, ugotovila tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Preberite več o tem, katere znamke osebnih računalnikov tudi med Slovenci veljajo za najbolj in katere za najmanj zanesljive.

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • skeptik / 11.08.2017. ob 08:15

    To pa je šlamparija od "prispevka" oz. copy/paste z napako. Kje pa je tretje mesti, četrto, peto......??? Kot da na celem svetu obstaja samo rivalstvo med MS in Applom.

  • Jurcek / 11.08.2017. ob 08:28

    Zadevo lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Imel sem prvi Surface, pa potem Surface 2, zdaj pa imam že več kot tri leta Surface Pro 3. Nad slednjim sem navdušen, s Surfacem 2 pa sem imel kar nekaj težav, vendar lahko pohvalim Microsoft, da so mi okvarjen Surface 2 brez težav zamenjali z novim in to več kot eno leto po nakupu, čeprav je pisalo, da je garancija 1 leto.

  • TTbow / 12.08.2017. ob 14:40

    brezveze članek, siol je vedno slabši, članki večinoma kot, da bi bili napisani v 5 minutah po liniji najmanjšega odpora.

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano