Roboti ptujskih dijakov na Japonskem blesteli v nogometu

Dijaki Elektro in računalniške šole Šolskega centra Ptuj so na svetovnem prvenstvu v robotskem nogometu s svojimi roboti zasedli deveto mesto.

V točkovanju ekipnega duha pa je ptujska ekipa očarala sodnike, ti so ji dodelili največje število točk in za prvo mesto podelili certifikat best team spirit. Foto: Elektro in računalniška šola Šolskega centra Ptuj.

V točkovanju ekipnega duha pa je ptujska ekipa očarala sodnike, ti so ji dodelili največje število točk in za prvo mesto podelili certifikat best team spirit. Foto: Elektro in računalniška šola Šolskega centra Ptuj.

V Nagoyi na Japonskem je potekalo svetovno prvenstvo v robotiki RoboCup 2017, na katerem so se odlično odrezali dijaki Elektro in računalniške šole Šolskega centra Ptuj:

- Aljaž Nahberger,

- Aljaž Galun,

- Matic Rašl,

- Urban Munda in

- Anja Strelec.

Na tekmovanje, ki se je odvijalo konec julija, so jih pripravljali mentorji Iztok Milošič, Sandi Rihtarič in Marjan Bezjak

Tekmovanje so Ptujčani končali na devetem mestu. Foto: Elektro in računalniška šola Šolskega centra Ptuj Tekmovanje so Ptujčani končali na devetem mestu. Foto: Elektro in računalniška šola Šolskega centra Ptuj

Premagali so ekipe iz Mehike, Nizozemske, Južne Koreje in Japonske

Tekmovanja se je udeležilo 22 najboljših ekip iz vsega sveta. Izdelati so morale avtonomna robota za igranje nogometa. Ocenjevali so posamične tekme ekip, ekipni duh, predstavitev, konstrukcijo robota in predstavitveni plakat.

V posamičnih tekmah je ptujska ekipa v sedmih odigranih spopadih dosegla štiri zmage in tri poraze. Uspelo ji je premagati ekipe iz Mehike, Nizozemske, Južne Koreje in Japonske, izgubili pa so proti Avstralcem, Avstrijcem in Irancem. Tekmovanje so tako končali na devetem mestu.

Ptujčani z najboljšim ekipnim duhom

V točkovanju ekipnega duha pa je ptujska ekipa očarala sodnike, ki so ji dodelili največje število točk in za prvo mesto podelili certifikat best team spirit.

Uspeh na Japonskem pa ni prvi uspeh dijakov Elektro in računalniške šole s Ptuja, zelo ponosni so na dosežek dijakov Aleša Stojaka in Gregorja Krušiča s svetovnega prvenstva RoboCup v Singapurju leta 2010, ko sta osvojila nagrado za najboljšo konstrukcijo robota. 

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano