Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
8. 3. 2017,
10.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

pametni telefon Samsung Samsung Galaxy S8

Sreda, 8. 3. 2017, 10.06

6 let, 6 mesecev

Prvi pogled na najtežje pričakovana pametna telefona ta hip?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Na najnovejši pobegli fotografiji naslednje generacije premijskih pametnih telefonov, ki jo bo Samsung predstavil 29. marca, sta domnevno pametna telefona Samsung Galaxy S8 in Galaxy S8+.

Sta to res Galaxy S8 (levo) in Galaxy S8+ (desno)? | Foto: Slash Leaks Sta to res Galaxy S8 (levo) in Galaxy S8+ (desno)? Foto: Slash Leaks

Fotografijo je objavil spletni blog Slash Leaks, ki kar pogosto razkriva zgodnje posnetke prihajajočih naprav. Slash Leaks trdi, da je fotografija nastala v proizvodnem obratu podjetja, ki proizvaja zaščito za zaslone pametnih telefonov. Poslal jim jo je anonimni vir.

Čeprav anonimneži praviloma niso zelo zanesljiv vir informacij, se v tem primeru zdi, da imajo kar prav. Pametna telefona na zgornji fotografiji namreč ustrezata večini govoric, ki se v zadnjih mesecih pojavljajo o pametnih telefonih Galaxy S8:

- V prvi vrsti sta na fotografiji dva, ne en pametni telefon, kar potrjuje napoved, da bo Samsung ob "normalno" velikem Galaxyju S8 izdal še velikega S8+.

- Zaslon na obeh telefonih v skladu z napovedjo, da napravi v dolžino in širino glede na predhodnika (Galaxy S7 in S7 edge) ne bosta zrasli, res prekriva večji delež sprednje ploskve kot pri lanski generaciji.

- Oba pametna telefona imata ukrivljen zaslon, kar ustreza govoricam, da se Galaxy S z ravnim zaslonom z letošnjim letom dokončno poslavlja.

- Največja novost: ni velikega fizičnega gumba Domov, ki je bil na vseh pametnih telefonih Samsung Galaxy S od leta 2010.

Galaxy S7 bo morda zadnji Samsungov premijski pametni telefon s fizičnim gumbom Domov. | Foto: Galaxy S7 bo morda zadnji Samsungov premijski pametni telefon s fizičnim gumbom Domov.

Prerok s Twitterja: To je prva uradna fotografija Samsunga Galaxy S8

Tehnološki novinar medija Venture Beat Evan Blass, ki je znan po svojih natančnih napovedih funkcij in datumov izidov prihajajočih pametnih telefonov, je pred dnevi na Twitterju medtem objavil domnevno prvo uradno fotografijo pametnega telefona Galaxy S8.

Blass ima kar pogosto prav, od leta 2012 je pravilno napovedal že več deset izidov priljubljenih pametnih telefonov in tablic

Samsung Galaxy S8 - kdaj?

Samsung bo nova pametna telefona predstavil 29. marca na dogodku Unpacked v New Yorku. Kot je poročal medij Venture Beat, se bo prodaja v Evropi začela 28. aprila. Samsung je datum začetka prodaje pravzaprav prestavil za en teden, najprej so ga načrtovali za 21. april.

Tako si je videz pametnega telefona Galaxy S8 zamislil spletni grafik Steel Drake.  |  Foto: Behance | Foto: Tako si je videz pametnega telefona Galaxy S8 zamislil spletni grafik Steel Drake. | Foto: Behance

Pametna telefona bosta približno sto evrov dražja od predhodnikov - v prosti prodaji bo cena Galaxyja S8 799 evrov, Galaxy S8+ pa bo še sto evrov dražji.

Preberi tudi: Čigav pametni telefon ima boljši fotoaparat, Samsungov ali Applov?

Ne spreglejte