Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 11. 2011,
15.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Apple Disney

Sreda, 16. 11. 2011, 15.26

7 let, 12 mesecev

Prvi mož Disneyja novi član upravnega odbora Appla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Upravnemu odboru Appla se bo pridružil Robert Iger, predsednik in izvršni direktor družbe Walt Disney, je objavil Apple.

Robert Iger bo po besedah izvršnega direktorja Appla Tima Cooka prispeval h kreativnosti in inovativnosti tehnološkega velikana ter k njegovi širitvi na tuje trge. Mesto neizvršnega predsednika pa bo zasedel Arthur Levinson.

Iger je zakrpal problematične odnose med Diesneyem in ustanoviteljem Appla Z vključitvijo Igerja v upravni odbor Appla so se povezave med podjetjema še okrepile. Prav Iger je, ko je prevzel vodenje družbe Walt Disney, zakrpal problematične odnose podjetja z nedavno preminulim ustanoviteljem Appla Stevom Jobsom.

S tem je omogočil ponudbo Disneyjevih vsebin v Applovi spletni prodajalni itunes. Vodil je tudi Disneyjev prevzem studia za računalniško animacijo Pixar, katerega soustanovitelj je bil Jobs. S tem poslom je Jobs postal največji posamezni delničar Disneyja.

"Izjemno zadovoljen sem, da se lahko priključim upravnemu odboru tako odličnega podjetja," je v izjavi dejal Iger. Kot je poudaril, pozna in občuduje vodstveno ekipo Appla, ki jo po smrti Jobsa vodi Tim Cook, in verjame v njeno sposobnost še naprej izjemno uspešno voditi podjetje.

Jobsova smrt je prodaji Applovih izdelkov dala nov zagon Sicer pa bo Jobsa na mestu neizvršnega predsednika Appla nasledil Arthur Levinson, ki je pred leti moral izbrati med stolčkom v upravnem odboru Appla in internetnega velikana Google. Izbral je prvega, za kar je bil sedaj nagrajen. Mesto neizvršnega predsednika je bilo sicer ustanovljeno, ko se je Jobs po dolgotrajni bolezni poleti umaknil z mesta izvršnega direktorja Appla.

Jobs je umrl v začetku oktobra po dolgoletni borbi z rakom. Njegova smrt je sicer prodaji Applovih izdelkov dala nov zagon.

Ne spreglejte