Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2012,
14.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Apple

Petek, 2. 11. 2012, 14.43

8 let

Prvi dan prodaje iPada minija brez običajne applemanije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubitelji Applovih izdelkov oblegajo azijske trgovine, kjer je od danes naprej mogoče kupiti novega iPada minija. A vrste niso tako dolge kot ob nekaterih prejšnjih novostih ameriškega velikana.

Čeprav Applu običajno uspe ob začetkih prodaje novih izdelkov pritegniti ogromne množice, pa za iPad mini danes v Aziji ni bilo pretiranega zanimanja. Kupce sta verjetno odgnali široka ponudba in nižja cena konkurenčnih izdelkov. V Sydneyju je pred vrati Applove trgovine tako čakalo okoli 50 ljudi, v preteklosti pa se je kolona vila tudi prek več ulic. V Tokiu in Seulu je novost pričakalo nekaj več kot sto ljudi, medtem ko je število uslužbencev v Hongkongu celo preseglo število čakajočih kupcev. Pri Applu sicer pričakujejo, da bodo v prvem koncu tedna prodali 1,5 milijona minijev. To je le polovica v prvem koncu tedna prodanih iPadov tretje generacije, ki so luč sveta ugledali marca letos. Ameriški gigant je sicer danes v trgovine poslal tudi četrto generacijo iPada, ki se lahko pohvali z 9,7-palčnim zaslonom, hitrejšim procesorjem A6X in izboljšano povezavo Wi-Fi. Obe napravi je mogoče od danes kupiti v več kot 30 državah.

V boj z Googlom, Amazonom in Microsoftom iPad mini predstavlja prvi Applov izlet na trg manjših tabličnih računalnikov, kjer se je odprla nova fronta v vojni med svetovnimi tehnološkimi velikani. Oktobra je na trg prišla Microsoftova 10-palčna tablica Surface, ki jo poganjajo novi Windows 8, medtem ko tržišče manjših 7-palčnih tablic obvladujeta Google in Amazon.

Prvi odzivi na novega minija so sicer večinoma pozitivni, nekateri ga kritizirajo le zaradi nekoliko višje cene in slabšega zaslona v primerjavi s konkurenti. V bistvu pa gre za običajnega iPada, zapakiranega v manjši format.

Ne spreglejte