SiolNET. Digisvet Novice
8,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prizor iz Madžarske zabava internet: ali sploh vedo, koga so dali na panoje?

8,58

termometer

Distracted boyfriend | Dekle in fanta s fotografije na madžarskih oglasnih tablah večina pozna po skrajnem nasprotju čustev, ki si jih izkazujeta tukaj.  | Foto: Valerie Hopkins / Twitter
Dekle in fanta s fotografije na madžarskih oglasnih tablah večina pozna po skrajnem nasprotju čustev, ki si jih izkazujeta tukaj. Foto: Valerie Hopkins / Twitter

Madžarska vlada je po državi pred kratkim postavila panoje, na katerih mlade Madžare in Madžarke s fotografijo zaljubljencev spodbuja k spoštovanju tradicionalnih družinskih vrednost in starševstvu. Snovalci vladne kampanje se sicer očitno niso dovolj pozanimali, kdo je na fotografiji v resnici. Gre namreč za morda najslavnejši internetni par, ki pa je zaslovel zaradi nezvestobe. 

Anthony Akers Digisvet Preizkušal je potrpljenje policije: "Takoj pridem, samo še nekaj uredim"

Dekle in fant na fotografiji, ki se je znašla v središču madžarske kampanje za promocijo tradicionalnih družinskih vrednot, sta glavna akterja svetovno znane serije internetnih smešnih slik "Zamoteni fant" oziroma Distracted boyfriend po angleško. 

Foto: Know Your Meme / Antonie Guillem | Foto: Foto: Know Your Meme / Antonie Guillem

Na fotografiji, ki je nastala leta 2015 v španskem mestu Girona, posnel pa jo je katalonski fotograf Antonio Guillem, se fant poželjivo obrača za drugo žensko, njegovo dekle pa mu medtem namenja ogorčen pogled.

Najti jo je mogoče na številnih servisih, kjer je mogoče kupiti večnamenske ali specifične fotografije za različne namene, kot je Shutterstock:

Distracted boyfriend | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Fotografija je nato januarja 2017, ko jo je dodelano z duhovitimi pripisi, katerih namen je bil norčevanje iz britanskega glasbenika Phila Collinsa, na splet objavil turški uporabnik Kaan Aksoy, sprožila nastanek brezštevilnih internetnih šal, ki temeljijo na nezadovoljstvu s tem, kar nekdo ima, in hrepenenju po nečem drugem:

Distracted boyfriend | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Distracted boyfriend | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Distracted boyfriend | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Fotografija je postala ena od največjih internetnih uspešnic vseh časov in je tako prepoznavna, da ima celo svoj enciklopedični vnos v Wikipediji, največji človeški zakladnici znanja.

O fotografiji so v zadnjih dveh letih pisali tudi tako rekoč vsi največji svetovni mediji, decembra 2017 pa je bila izbrana tudi za najboljšo internetno šalo oziroma tako imenovani meme iztekajočega se leta. 

Prometna nesreča limuzina Digisvet V hudi prometni nesreči umrla tudi znana zaljubljenca

Modela, ki sta znana po imenih Laura in Mario, sicer nastopata še na več sto drugih fotografijah, ki jih je posnel Antonio Guillemo. Na nekaterih nezvestobo izkazuje tudi dekle:

Distracted boyfriend | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Preberite tudi:

Letalo Digisvet Videti je kot čudež: letalo v zrak, propelerji pa pri miru. Kako? Vesoljci, Žalec Digisvet Na tisoče Slovencev navdušil nenavaden dogodek v Žalcu, svarilo policije Roparji, viralka Digisvet Sam proti trem roparjem: poglejte junaka, ki ga slavi ves internet Leidenfrostov učinek Digisvet Z golo roko po staljeni kovini: kako je mogoče, da se ni opekel?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin