Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 1. 2012,
13.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Apple

Sreda, 25. 1. 2012, 13.51

7 let, 12 mesecev

Pri Applu očitno ne poznajo recesije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kalifornijsko podjetje Apple je izdalo poslovne rezultate za zadnje četrtletje prejšnjega leta. V primerjavi s prejšnjim letom so se dohodki povečali za skoraj dvakrat in podjetju prinesli nov rekord.

Apple gor, Apple gor – zadnje čase se v svetu mobilne industrije mogoče preveč govori o gigantu iz Cupertina, vendar preprosto ne moremo mimo dejstva, da je ravno Apple glavni "krivec" za revolucijo na področju pametnih mobilnikov z zaslonom na dotik. S svojim iphonom je dosegel tudi "nepametne" smrtnike, pri HTC-ju in Samsungu pa se, glede na številne Applove tožbe glede kraje patentov, očitno zgledujejo po njem, zaradi česar se tudi sami ne morejo pritoževati nad svojimi poslovnimi rezultati, pa čeprav z Androidom, ki si želi vse drugo kot pa podobnost z iOS-om.

Prijaznost in premišljena marketinška poteza Appla ter njegovih izdelkov pa se poznata tudi pri končnih kupcih. Ti so podjetju do 31. decembra 2011 prinesli več kot 46 milijonov dolarjev prihodkov, kar je 13 milijonov čistega dobička podjetja. Apple je tako dosegel 44,7 odstotkov večjo prodajo v primerjavi z enakim obdobjem lani, ko je imel "le" 26 milijonov dolarjev prihodkov.

Prodanih je bilo 37 milijonov pametnih mobilnikov iPhone, kar je v primerjavi s prejšnjim letom 128 odstotkov več, in 15,4 milijona ipadov, kar pomeni 111-odstotno rast. Največjo rast je dosegla prodaja osebnih računalnikov Mac, ki se je s petimi milijoni prodanih enot povečala za 26 odstotkov. Slabše gre le malim ipodom, katerih prodaja se je zmanjšala za 21 odstotkov.

Sprašujemo se, zakaj na zahodnjaškem trgu uspeva le Applu, drugim pa ne – je kriva miselnost prebivalstva, ki naivno naseda prijaznim Applovim oglasom, želja po imetju najdražjega mobilnika ali pač dejanska kakovost in zanesljivost Applovih izdelkov? Vse po malem, a vendarle Apple dobro ve, kaj dela.

Ne spreglejte