Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

kaya kamenarič

Nedelja,
22. 7. 2018,
17.21

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

aplikacija zmenkarije posel družbena omrežja fotografija zabava

Nedelja, 22. 7. 2018, 17.21

5 let, 9 mesecev

Preden jo objavite, lahko preverite, kako uspešna bo vaša fotografija

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
obrazi | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ameriško podjetje je razvilo aplikacijo, ki uporabnikom pomaga pri izbiri primerne fotografije za družbena omrežja, poslovne portale ali spletne strani za zmenkarije. Svojo fotografijo brezplačno naložite v program, drugi uporabniki pa jo ocenijo. Na osnovi ocen se nato uporabniki odločijo, ali je fotografija dovolj dobra za javno objavo na spletu. 

Gre za aplikacijo Photofeeler, ki načeloma deluje brezplačno - več ocen kot boš podelil sam, več jih boš lahko prejel. Sicer obstaja tudi možnost nakupa "kreditov" za pridobivanje več mnenj preostalih uporabnikov. 

"Preverite, kako vas vidijo drugi" Photofeeler | Foto: Photofeeler Foto: Photofeeler

Posameznik si mora najprej ustvariti račun, lahko tudi prek Facebooka, elektronske pošte ali Linkedina, nato pa naloži svojo fotografijo. Na fotografiji je lahko sam ali pa je na njej več oseb. 

Aplikacija nato ponudi izbiro "karma testa", kjer na objavljeno fotografijo dobiš toliko odzivov oziroma ocen, kot jih boš podelil sam. S kupljenimi krediti (kupite jih lahko od 10 do 80), pa lahko vašo fotografijo oceni več ljudi.

40 kreditov lahko posameznik kupi za okoli 8 evrov. 625 kreditov pa je mogoče kupiti za 67 evrov. 

Samozavesten, pristen, zabaven

Photofeeler | Foto: Photofeeler Foto: Photofeeler Slike se ocenjujejo v različnih kategorijah. V kategoriji družbena omrežja lahko posamezniki od 1 do 4 določijo, kako samozavesten, pristen in zabaven izgleda človek na fotografiji. 

V kategoriji posel uporabniki od 1 do 4 ocenjujejo, kako kompetenten (pameten, sposoben), kako všečen (prijazen) in vpliven je človek na fotografiji. 

Potem obstaja še kategorija zmenkarije, kjer od 1 do 4 lahko oceniš, kako pameten, vreden zaupanja in kako privlačen je posameznik na fotografiji. 

Photofeeler | Foto: Photofeeler Foto: Photofeeler Kaj pa zasebnost fotografij?

Ko fotografijo začnete testirati, je vidna vsem uporabnikom aplikacije Photofeeler (znotraj izbranega demografskega okrožja), zato da jo lahko ocenjujejo.

Ko želite ocenjevanje končati, fotografija ponovno postane zasebna.

Fotografije se prav tako ne bodo prikazale na Googlovem iskalniku, vidne bodo samo uporabnikom aplikacije.

Aplikacija sicer opravlja notranje raziskave. To pomeni, da zaposleni ali pogodbeni sodelavci Photofeelerja vidijo fotografije in o njih označijo spol, število fotografij in statistiko, del katere so lahko tudi vaši podatki. "Nikoli pa ne gledamo osebnih podatkov," so še zapisali.

Zakaj bi ocenjevanje prepustili popolnim tujcem?

Photofeeler | Foto: Photofeeler Foto: Photofeeler Verjetno se marsikdo vpraša, zakaj nam o fotografiji ne bi svetovali kar prijatelji. Izumitelji aplikacije pravijo, da so ljudje, ki nas poznajo, pristranski in zato od njih ne dobimo objektivnega mnenja o fotografiji.

Fotografije, ki jih uporabljamo na poslovnih profilih ali pa profilih za zmenkarije, bodo gledali tujci. Prav zato, pravijo ustvarjalci Photofeeler, je bolje, da fotografije ocenjujejo popolni tujci. Zraven fotografije je zapisano tudi, v kakšen kontekstu bo fotografija uporabljena, zato jo bodo ljudje še lažje in bolj natančno ocenili.

Res je, da si ljudje brez predhodnega znanja o vas lahko ustvarijo napačen vtis. "Prav temu je namenjena aplikacija, da že preden jo objavite, ugotovite, kakšen vtis in občutke vzbudi pri tujcih," so zapisali na svoji spletni strani.

Ne spreglejte