SiolNET. Digisvet Novice
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pozor: če imate račun pri njih, vas lahko olupijo z novim stroškom

2,63

termometer

PayPal
Uporabniški račun pri PayPalu ima po vsem svetu približno 350 milijonov ljudi. Foto: Reuters

PayPal, verjetno najbolj znani ponudnik storitev spletnega plačevanja na svetu, 16. decembra uvaja novo dajatev, s katero želi stranke spodbuditi, da se pogosteje prijavijo v svoj uporabniški račun. Tistega, ki tega ne bo storil več kot 12 mesecev in bo imel na svojem računu sredstva, bo PayPal "olupil" z administrativnim stroškom v višini približno 13 evrov. 

Elon Musk Mlad Digisvet Kje je Elon Musk dobil dovolj denarja za vse svoje nore projekte?

Namero PayPala za uvedbo nove potencialne dajatve je na družbenem omrežju Twitter razkril britanski novinar in finančni strokovnjak Martin Lewis, ki je znan kot ustanovitelj spletne strani z varčevalnimi nasveti Money Saving Expert:

Kdor se do 15. decembra 2020 ne bo prijavil v svoj uporabniški račun na PayPalu in tega ni storil že vsaj od 15. decembra 2019, bo po uvedbi novosti ob 12 britanskih funtov oziroma približno 13,24 evra, opozarja Lewis. 

Kot neaktivne bo PayPal obravnaval vse uporabniške račune, ki v 12 mesecih niso prejemali, pošiljali ali nalagali denarja oziroma se njihovi lastniki vanje sploh niso prijavili. Kot neaktivne bo PayPal obravnaval vse uporabniške račune, ki v 12 mesecih niso prejemali, pošiljali ali nalagali denarja oziroma se njihovi lastniki vanje sploh niso prijavili. Foto: Reuters

Z novim stroškom bo PayPal sicer udaril le po neaktivnih uporabnikih, ki imajo na svojih računih dovolj sredstev. Če ima uporabnik na računu manj denarja oziroma ga nima, mu PayPal ničesar ne bo zaračunal tudi, če ima uporabnik z računom povezano svojo kreditno kartico.

PayPal bo neaktivne uporabnike tudi obvestil, da se bliža datum, ko bodo ob 13 evrov. E-pošto z opozorilom bo poslal 60, 30 in 7 dni pred rokom. 

Preberite tudi:

Revolut Posel danes Pozor, spremembo računa na banki Revolut morate javiti Fursu Wirecard Digisvet Črni petek za plačilne kartice, ki se pozna tudi v Sloveniji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin