Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
27. 10. 2017,
10.20

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

2

Natisni članek

Meizu pametni telefoni mobilni telefon

Petek, 27. 10. 2017, 10.20

6 let, 5 mesecev

K nam prihaja še ena znamka mobilnih telefonov

Poznate pametne telefone Meizu? Oni bodo bolje spoznali Slovenijo.

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

2

Meizu, predstavitev | Foto Srdjan Cvjetović

Foto: Srdjan Cvjetović

Še ena (kitajska) blagovna znamka išče svoje mesto (tudi) pod slovenskim soncem. Meizu dobro poznajo predvsem na Kitajskem ter v Hongkongu in Rusiji.

O kitajski blagovni znamki Meizu v Sloveniji do zdaj nismo veliko slišali. Poslovati so začeli v jugovzhodni kitajski pokrajini Guangdong (kitajskem tehnološkem jedru) pred 15 leti in sprva zasloveli s predvajalniki mp3, nato pa se pet let po ustanovitvi podali tudi v vode pametnih mobilnih telefonov.

Podjetje je osnoval in ga danes še vedno vodi Jack Wong, ki je, kot pravijo, zapustil srednjo šolo, ne da bi jo končal. Zdaj so tik pod črto, ki jih loči od desetih največjih svetovnih proizvajalcev mobilnih telefonov. Pred dobrima dvema letoma je ogromno kitajsko podjetje za spletno poslovanje Alibaba investiralo okrog 600 milijonov evrov v Meizu in s tem pridobilo neznan manjšinski delež.

Serija M proizvajalca Meizu je namenjena predvsem mladim, ki sta jim pri izbiri mobilne naprave enako pomembni zmogljivost in cena. Aktualnima modeloma M5c in M5 Note (na fotografiji) se pridružujeta novinca M6 in M6 Note, ki bosta na trg prišla predvidoma do konca leta. | Foto: Srdjan Cvjetović Serija M proizvajalca Meizu je namenjena predvsem mladim, ki sta jim pri izbiri mobilne naprave enako pomembni zmogljivost in cena. Aktualnima modeloma M5c in M5 Note (na fotografiji) se pridružujeta novinca M6 in M6 Note, ki bosta na trg prišla predvidoma do konca leta. Foto: Srdjan Cvjetović

Lastni operacijski sistem

Velik del več kot 20 milijonov pametnih telefonov letno Meizu proda v svoji domovini Kitajski, od tujih trgov pa je najpomembnejša Rusija, kamor so se po Hongkongu začeli širiti pred šestimi leti.

Pred petimi leti so izdelali svoj prvi telefon z operacijskim sistemom Flyme OS, zelo prilagojeno različico operacijskega sistema Android, ki tudi v današnjih modelih ostaja ena od njihovih glavnih prepoznavnih lastnosti.

Najprej v prosti prodaji

V naš del sveta je Meizu prvič prišel pred tremi leti, z novim regijskim uvoznikom in distributerjem, ki bo pokrival jadransko regijo (to so države nekdanje Jugoslavije in Albanija), pa želijo svojo navzočnost še okrepiti.

Kot so nam zaupali v Zagrebu na uradni regijski predstavitvi, v Sloveniji že potekajo pogovori za distribucijo v prosti prodaji, v bližnji prihodnosti pa nameravajo začeti pogovore tudi s slovenskimi mobilnimi operaterji.

Na pametnih telefonih Meizu teče operacijski sistem Flyme, zelo prilagojena različica operacijskega sistema Andoid, ki je ena od najbolj prepoznavnih lastnosti blagovne znamke Meizu. | Foto: Srdjan Cvjetović Na pametnih telefonih Meizu teče operacijski sistem Flyme, zelo prilagojena različica operacijskega sistema Andoid, ki je ena od najbolj prepoznavnih lastnosti blagovne znamke Meizu. Foto: Srdjan Cvjetović

M za mlade, Pro za zahtevnejše

V Sloveniji bo Meizu nastopil z dvema produktnima serijama. Serija M je namenjena predvsem mladim, ki pričakujejo (zmerno) zmogljive naprave za ugodno ceno. Stavijo predvsem na najnovejša M6 in M6 Note, ki po zagotovilih proizvajalca prinaša veliko dodatne procesorske in grafične moči.

Tistim, ki želijo več in jim zato ni težko poseči nekoliko globlje v žep, so namenili paradno serijo Pro, predvsem njenega najnovejšega pripadnika Pro 7, ki nima nobene povezave z istoimensko nemško medijsko hišo. Najbolj prepoznavna lastnost tega telefona je pomožni LED-zaslon na hrbtni strani telefona, ki skrbi za sprotno obveščanje o vseh pomembnih dogodkih na telefonu, debelina telefona pa je le 7,3 milimetra.

O cenah na predstavitvi ni bilo govora, a te lahko predvidimo glede na dozdajšnjo ponudbo teh telefonov na našem trgu. Več o tem seveda takrat, ko bo novi regijski distributer s sedežem v Zagrebu dejansko in uradno sprožil prodajo pri nas.

 

Ne spreglejte