Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
6. 10. 2016,
10.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Natisni članek

pametni telefoni pametni telefon Samsung

Četrtek, 6. 10. 2016, 10.16

6 let, 6 mesecev

"Popravljen" Samsungov telefon zakuril potniško letalo

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Na poletu 994 ameriške letalske družbe Southwest Airlines je prišlo do samovžiga pametnega telefona Samsung Galaxy Note7. Telefona, ki ga je Samsung po številnih podobnih incidentih in vpoklicu večine modelov Note7 že zamenjal s popravljenim in bi moral biti varen. 

Goreči Galaxy Note7 je izžgal luknjo v tapison pod nogami potnikov v letalski kabini in se začel zažirati v tla pod njim. Njegov lastnik pravi, da je bila baterija telefona napolnjena do okrog 80 odstotkov. Foto: The Verge | Foto: Goreči Galaxy Note7 je izžgal luknjo v tapison pod nogami potnikov v letalski kabini in se začel zažirati v tla pod njim. Njegov lastnik pravi, da je bila baterija telefona napolnjena do okrog 80 odstotkov. Foto: The Verge

Letalo so zaradi zelenega dima, ki je prihajal iz tlečega telefona, evakuirali, poroča ameriški tehnološki medij The Verge.

Brian Green, lastnik naprave, je za The Verge povedal, da je šlo za nadomestni Note7, ki ga je 21. septembra dobil pri svojem telekomunikacijskem operaterju. Starega je vrnil med globalnim odpoklicem modela Galaxy Note 7, ki ga je zaradi težav z baterijo in številnih primerov samovžigov v začetku prejšnjega meseca organiziral Samsung. 

Črn kvadrat na škatli dokazuje, da gre res za "popravljen" Note7

Samsung je nadomestne pametne telefone Galaxy Note7 uporabnikom dostavil v embalažah, ki imajo ob črtni kodi in serijski številki črn kvadrat. Ta dokazuje, da gre res za napravo iz nove serije. Green je povedal tudi, da je imel njegov novi Note7 zelen pokazatelj stanja baterije in ne belega. To je bil še en dokaz, da je res prejel popravljen pametni telefon. 

Fotografija, ki jo je Green posredoval mediju The Verge. Dobro je viden črn kvadrat, ki označuje novo serijo naprav Note7. Zamegljen je IMEI, unikatna številka, ki služi kot osebna izkaznica pametnega telefona. Foto: The Verge | Foto: Fotografija, ki jo je Green posredoval mediju The Verge. Dobro je viden črn kvadrat, ki označuje novo serijo naprav Note7. Zamegljen je IMEI, unikatna številka, ki služi kot osebna izkaznica pametnega telefona. Foto: The Verge

Tudi Samsungova spletna aplikacija za preverjanje, ali je uporabnikov Note7 iz novejše varne ali starejše eksplozivne serije, je Greenu pokazala, da je s telefonom vse v najlepšem redu. Foto: The Verge | Foto: Tudi Samsungova spletna aplikacija za preverjanje, ali je uporabnikov Note7 iz novejše varne ali starejše eksplozivne serije, je Greenu pokazala, da je s telefonom vse v najlepšem redu. Foto: The Verge

TOP 10 največjih polomij v svetu pametnih telefonov

Samsung se je na poročilo o incidentu medtem odzval z izjavo, da z morebitnimi nadaljnjimi ukrepi čakajo na poročilo raziskave, ki jo opravljajo z letalsko družbo Southwest Airlines. Do konca preiskave ne morejo potrdili, če je res šlo za novi Galaxy Note7, pa čeprav je to namesto njih že storil njegov lastnik, še poroča The Verge.

Galaxy Note7 v naših krajih vrnili že skoraj dve tretjini kupcev

Točne številke za Slovenijo sicer niso znane, je pa po podatkih Samsunga od začetka odpoklica telefon Note7 v Evropi vrnilo blizu 60 odstotkov kupcev. 90 odstotkov se jih je odločilo, da želijo znova imeti Galaxy Note7, trije odstotki so izbrali drug telefon Samsung, sedem odstotkov pa se jih je odločilo za vračilo kupnine, je Samsung sporočil v izjavi za javnost. 

Evropski uporabniki bodo nadomestne telefone Galaxy Note7 (na fotografiji) začeli prejemati v teh dneh, zato poročil o incidentih, kot je zgornji, v naših krajih še ni. Samsung bo prodajno kampanjo za prenovljeni Galaxy Note7 sicer znova zagnal 28. oktobra. | Foto: Reuters Evropski uporabniki bodo nadomestne telefone Galaxy Note7 (na fotografiji) začeli prejemati v teh dneh, zato poročil o incidentih, kot je zgornji, v naših krajih še ni. Samsung bo prodajno kampanjo za prenovljeni Galaxy Note7 sicer znova zagnal 28. oktobra. Foto: Reuters

Samsung pozivajo, naj opusti Galaxy Note7

Na spletu so se medtem že pojavili pozivi Samsungu, naj preneha z blamažo, ki je Galaxy Note7, in opusti prodajo telefona. Mnogi uporabniki namreč menijo, da si Samsung, če pride še do kakšnega incidenta, ne bo zlahka povrnil ugleda oziroma to morda sploh ne bo mogoče. "Kaj bodo rekli pri izidu naslednjega Nota? 'Ne skrbite, ta ne bo eksplodiral!'" je zapisal eden od uporabnikov foruma Macrumors.

Preberite še, kako je Samsung Galaxy Note7:

... zakuril avtomobil.

... zakuril hlače.

Ne spreglejte