SiolNET. Digisvet Novice
7,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prve fotografije stvari, ki bo čez nekaj mesecev obnorela planet

7,50

termometer

Na spletu so se pojavile fotografije iz ene od tovarn na Kitajskem, kjer proizvajajo pametne telefone iPhone. Na njih so, tako trdi tisti, ki jih je posnel, kalupi za tri prihajajoče modele Applovega telefona, ki potrjujejo govorice o novi generaciji iPhona. 

Levo kalup za največji iPhone 7S (vdolbina zgoraj levo, kjer bo dvojna kamera, je enako velika kot pri lanskem iPhonu 7), desno za najmanjši iPhone 7S, na sredini kalup za iPhone X oziroma iPhone 8, ki bo imel drugačno kamero. Levo kalup za največji iPhone 7S (vdolbina zgoraj levo, kjer bo dvojna kamera, je enako velika kot pri lanskem iPhonu 7), desno za najmanjši iPhone 7S, na sredini kalup za iPhone X oziroma iPhone 8, ki bo imel drugačno kamero. Foto: SlashLeaks

Apple bo jeseni izdal tri nove pametne telefone iPhone; model 7S, veliki 7S Plus in novinca, ki mu bo ime ali iPhone 8 ali pa (manj verjetno) iPhone X. Takšne govorice o naslednji generaciji Applovih najbolj prodajanih naprav že nekaj časa širijo bolj ali manj zanesljivi viri.

Med bolj zanesljive spada spletna stran SlashLeaks, ki je pred kratkim objavila fotografije treh kalupov za pametne telefone. Posnel jih je delavec v eni od tovarn na Kitajskem, kjer proizvajajo dele za iPhone, trdijo pri SlashLeaks.

Kalupi kažejo na to, da se Apple zagotovo pripravlja na izid treh novih telefonov, na Twitterju medtem trdi grafični oblikovalec Benjamin Geskin, ki je v preteklosti tudi sam že prispeval zgodnje informacije o izidih pametnih telefonov. Prepričan je, da spodnje fotografije zagotovo predstavljajo pravo obliko novih iPhonov.

Geskin meni, da bo imel iPhone 8 oziroma iPhone X 5,8-palčni (14,73-centimetrski) zaslon, ki bo segal skoraj do robov naprave (podobno kot Samsung Galaxy S8). Prav tako je, kot je zapisal, 99-odstotno prepričan, da čisto novi iPhone, ki mu nekateri viri pravijo tudi iPhone Deluxe, čitalnika prstnih odtisov ne bo imel na zadnji strani, temveč kar spredaj pod zaslonom. 

iPhone z zaslonom od roba do roba? Že kmalu po izidu iPhona 7, to je bilo lani jeseni, se je pojavila tale računalniška grafika njegovega domnevnega naslednika, iPhona 8. Poznavalci sicer dvomijo, da bo res videti tako, je pa zelo verjetno, da bo res brez gumba Domov. iPhone z zaslonom od roba do roba? Že kmalu po izidu iPhona 7, to je bilo lani jeseni, se je pojavila tale računalniška grafika njegovega domnevnega naslednika, iPhona 8. Poznavalci sicer dvomijo, da bo res videti tako, je pa zelo verjetno, da bo res brez gumba Domov. Foto: YouTube

SlashLeaks je pred dnevi sicer objavil tudi fotografijo nedelujočega modela iPhona 8, izdelanega po domnevno že uradnih merah:

iPhone 8 morda Foto: SlashLeaks

Ali so zgornje informacije resnične ali ne, sicer zagotovo ne bomo izvedeli vse do začetka septembra, ko ima Apple tradicionalno predstavitev novih pametnih telefonov. Apple se namreč še nikoli ni odzval na govorice, ki že mesece pred izidom obkrožajo naslednjo generacijo iPhona.


Preberite tudi: Test pametnega telefona iPhone 7

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin