Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 9. 2014,
13.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

WEBSI

Petek, 12. 9. 2014, 13.49

6 let, 6 mesecev

Planet Siol.net med spletnimi prvaki 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novinarska žilica in digitalna ustvarjalnost sta Planet Siol.net že tretje leto zapovrstjo uvrstila med spletne prvake, ki so danes zvečer prejeli nagrade WEBSI Spletni prvaki.

Medij Planet Siol.net se je z edinstvenim multimedijskim projektom Zgodbe ponovno zavihtel med šampione slovenskih digitalnih medijev. Projekt Zgodbe je zmagal v ostri konkurenci kategorije Mediji in si priboril naslov WEBSI Spletni prvaki.

Planet Siol.net je osvojil tudi drugo mesto v kategoriji Naj digitalna kampanja, ki je novost na letošnjem izboru WEBSI Spletnih prvakov. Kampanja Zimske olimpijske igre 2014 je ves čas trajanja olimpijskih iger dvigovala raven novinarskega poročanja in uporabnikom ponujala svoje vsebine na privlačen in pregleden način.

"Na uredništvu medija Planet Siol.net smo vedno znova ponosni, ko strokovna javnost in naši zvesti bralci prepoznajo naša prizadevanja za kakovostno, merodajno in privlačno vsebino," je ob podelitvi nagrad izjavil odgovorni urednik Planet Siol.net Uroš Urbas.

Nagrada Websi pomeni za Planet Siol.net in multimedijski sklop Zgodbe veliko priznanje. "Veseli nas, da je slovenska stroka prepoznala pomen inovativnih pristopov, naprednega načina podajanja vsebin ter ustvarjanja novih trendov na področju slovenskega digitalnega novinarstva in medijev. Ekipa Planet Siol.net se vsakodnevno trudi ponuditi bralcem kakovostne in kredibilne novice. Sodobni multimedijski formati pa so tisti, ki našim bralcem dajo nekaj več, in ki utrjujejo pozicijo Planet Siol.net kot vodilnega slovenskega digitalnega medija. Zagotovo pa nagrada predstavlja naši ekipi še dodatno motivacijo za ustvarjanje novih vsebin in digitalnih presežkov," pa je nagrado pospremil direktor družbe TSmedia mag. Tomaž Pernovšek.

Nagrade WEBSI Spletni prvaki za najboljše slovenske digitalne projekte letos podeljujejo že tretje leto zapovrstjo. Kar 54-članska poslovna in strokovna žirija je ocenila 79 projektov, med katerimi je izbrala slovenske digitalne vrhunce. "Projekti, ki so se uvrstili v 15 kategorij, bodo v digitalnem svetu pustili določen pečat. Digitalni svet je hiter in ima kratek spomin, vendar tudi neomejen arhiv," je o izboru povedal predsednik komisije Niko Kušar.

Skoraj leto trajajoč projekt WEBSI Spletni prvaki, ki se je končal sinoči s slovesno podelitvijo nagrad, je gostil številne strokovnjake s področja digitalnega komuniciranja, ki so udeležence seznanili s praksami, trendi in z nasveti za uspešen digitalni nastop. Podeljene nagrade WEBSI Spletni prvaki 2014 spodbujajo odličnost v slovenskem digitalnem prostoru. WEBSI je poleg nagrajevanja izjemnih dosežkov namenjen tudi arhiviranju, ocenjevanju in izobraževanju o digitalnem komuniciranju.

Naziv generalnega spletnega prvaka je pripadel Drogi Kolinski ter Agenciji 101 za stran na Facebooku Nosečka MG. Naj digitalna agencija 2014 je postal Renderspace, zmagovalec ljudstva pa projekt Naredivrt.si, kjer je podjetju UNICHEM pomagal AV studio. V kategoriji družbenoodgovornih projektov je tokrat slavil Zavod Zadnje upanje s svojo spletno stranjo, ki so jo zasnovali ob pomoči Parsek komunikacij. Najbolj inovativni med inovativnimi digitalnimi projekti so bili v Telekomu Slovenije s #TvitajmoZaNase, med javnimi organizacijami izstopa prenovljena spletna stran Mestne knjižnice Ljubljana, pri medijih pa Planet Siol.net z multimedijskimi Zgodbami TSmedia.

Ne spreglejte