Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
30. 9. 2015,
13.33

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pink Ribbon Europa Donna rak dojke rak dobrodelnost Samsung Telekom Slovenije

Sreda, 30. 9. 2015, 13.33

7 let, 6 mesecev

Pink Ribbon: mobilni telefon s pridihom dobrodelnosti

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Telekom Slovenije in Samsung bosta tudi letos od vsakega prodanega telefona namenila deset evrov Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna.

Že vrsto let oktobra, v mesecu, posvečenem ozaveščanju o raku dojk, Telekom Slovenije in Samsung pripravita posebno različico enega od mobilnih telefonov in ji z oznako Pink Ribbon poleg ekskluzivnosti dajeta tudi dobrodelen značaj.

Deset evrov od prodaje vsakega od teh telefonov bodo namreč namenili združenju Europa Donna kot prispevek za boj proti raku dojk.

Letos Samsung Galaxy A3 Pink Ribbon

Od jutri, 1. oktobra, bo tako ekskluzivno v Telekomovih centrih po Sloveniji na voljo mobilni telefon Samsung Galaxy A3 Pink Ribbon, katerega kupci bodo prejeli tudi ovitek v barvi izbranega telefona. Na voljo bo namreč s kovinskim ohišjem v zlati, srebrni, črni ali beli barvi.

Med tehničnimi značilnostmi tega telefona so zaslon Super AMOLED z diagonalo 11,48 centimetra (4,5 palca), fotoaparat z ločljivostjo osem milijonov pik in 16 gigabajtov prostora za shranjevanje datotek.

V akcijski ponudbi ob sklenitvi ali podaljšanju naročniškega razmerja za 24 mesecev bo na voljo za 7,95 evra mesečno, kar znese 190,80 evra, vključno z desetimi evri, ki jih bo prodajalec preusmeril Slovenskemu združenju Europa Donna.

Za zagotavljanje čim večjih možnosti zgodnjega odkritja raka dojk

"V združenju Europa Donna želimo z akcijo Pink Ribbon osveščati javnost o raku dojk, spodbujati ženske, da si od poznih najstniških let naprej dojke vsak mesec redno samopregledujejo, po 50. letu pa vsaki dve leti hodijo tudi na presejalno mamografijo. Hkrati želimo javnost osveščati tudi o pomenu zdravega načina življenja za ohranjanje zdravja," je ob zagonu letošnje akcije povedala predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna Mojca Senčar.

Pomoč tudi prek brezplačne aplikacije

Kot pripomoček pri preventivnem samopregledovanju dojk so pripravili brezplačno aplikacijo Zaupaj svojim rokam, ki na preprost način spodbuja k rednemu in pravilnemu samopregledovanju. Med drugim si uporabnice lahko nastavijo opomnik za mesečni samopregled, preverijo slikovni prikaz pravilnega izvajanja samopregleda po točkah in si kronološko zapisujejo zaznane spremembe.

Aplikacija za mobilne naprave z operacijskim sistemom Android, torej tudi za telefon Samsung Galaxy A3 Pink Ribbon, je brezplačno na voljo v spletni tržnici Google Play, prav tako je brezplačna različica za mobilne naprave z operacijskima sistemoma iOS in Windows Phone na voljo v pripadajočih spletnih tržnicah.

Ne spreglejte