Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
17. 2. 2016,
16.08

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pametni telefon Indija Freedom 251 Ringing Bells

Sreda, 17. 2. 2016, 16.08

7 let, 1 mesec

Pametni telefon za dobre tri evre? V prosti prodaji? Da, v Indiji!

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Indijsko podjetje Ringing Bell je v svoji domovini ponudilo pametni telefon Freedom 251, katerega redna maloprodajna cena je 251 rupij ali okrog 3,30 evra.

Še za indijske razmere ne preveč znani proizvajalec mobilnih telefonov Ringing Bells je prepričan, da je Freedom 251 ta trenutek najcenejši pametni telefon na svetu – toda cena, ki ne dosega niti najmanjšega evrskega bankovca, je za indijski trg skoraj nujna.

Na drugem največjem svetovnem trgu mobilnih telefonov prevladujejo predvsem nizkocenovni telefoni, poleg tega pa se indijski proizvajalci lahko večinoma le s ceno borijo proti številnim prav tako cenovno agresivnim kitajskim proizvajalcem. V Indiji je število uporabnikov mobilnih telefonov oktobra lani doseglo milijardo, a obstajajo velike razlike v dosegu mobilnih komunikacij med posameznimi deli državi, prav tako tudi med mestnim in podeželskim okoljem.

Veliko tehnike za nekaj kovancev

Podjetje Ringing Bells so ustanovili septembra lani, mobilne telefone svoje blagovne znamke Bell pa je do zdaj prodajalo prek svoje spletne strani. Freedom 251 je njihov za zdaj najzmogljivejši model, ki za ceno skromnega sladoleda pri nas ponuja delovanje v omrežjih 3G, štiripalčni zaslon (10,1 centimetra) z ločljivostjo 960 x 540, štirijedrni procesor s taktom 1,3 gigaherca, en gigabajt pomnilnika, osem gigabajtov prostora za shrambo, dva fotoaparata, pri čemer ima zadnji ločljivost 3,2 milijona pik, in akumulator z zmogljivostjo 1450 miliamperskih ur. Na telefon je nameščen operacijski sistem Android 5.1 Lollipop.

Indijski proizvajalec gradnike za Freedom 251 za zdaj še v precejšnji meri uvaža, a upajo, da bodo v manj kot enem letu tudi te izdelovali izključno v svoji domovini. Nakup telefona Freedom 251 bo mogoč od jutri do vključno 21. februarja na posebnem spletnem mestu, dostavo - samo v Indiji - pa načrtujejo do konca junija.

Ne spreglejte