Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
26. 10. 2018,
12.54

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

IPTV Telekom Slovenije Telemach pametni dom

Petek, 26. 10. 2018, 12.54

5 let, 6 mesecev

Pametna televizija postaja še pametnejša

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

IPTV | Pri največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju intenzivno končujejo priprave na obsežno nadgradnjo svojih storitev internetne televizije, ki bo, kot napovedujejo (in kar lahko potrdimo po kratkem ogledu) temeljito izpopolnila uporabniško izkušnjo. | Foto Telekom Slovenije

Pri največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju intenzivno končujejo priprave na obsežno nadgradnjo svojih storitev internetne televizije, ki bo, kot napovedujejo (in kar lahko potrdimo po kratkem ogledu) temeljito izpopolnila uporabniško izkušnjo.

Foto: Telekom Slovenije

Telekom Slovenije z lastnim znanjem razvija nadgradnjo svoje storitve internetne televizije, ki bo, kot pravijo, v celoti združila zabavo, vsebine in dodatne funkcije za udobje doma na različnih zaslonih in napravah. Prvi hitri pogled na sadove njihovega dela nakazuje, da so na pravi poti.

Sezono nadgradenj slovenske ponudbe internetne televizije je v začetku oktobra odprl Telemach, ki je pod svojo blagovno znamko Eon predstavil, kot so zapisali, rešitev, ki vsak televizor spremeni v pametni televizor. Nova storitev je povezana z novim sprejemnikom Smart Box in je Telemachovim naročnikom na voljo od 18. oktobra.

Če mora zdaj uporabnik vsebino poiskati, bo v prihodnje vsebina prihajala do uporabnika – drugače povedano, uporabnik bo do želene vsebine (in tudi tiste, ki bi mu bila lahko privlačna) prišel veliko hitreje in z veliko manj tipkanja. | Foto: Thinkstock Če mora zdaj uporabnik vsebino poiskati, bo v prihodnje vsebina prihajala do uporabnika – drugače povedano, uporabnik bo do želene vsebine (in tudi tiste, ki bi mu bila lahko privlačna) prišel veliko hitreje in z veliko manj tipkanja. Foto: Thinkstock

Nič več uporabnik k vsebini, temveč vsebina do uporabnika

Tudi naročnikom internetne televizije Telekoma Slovenije se v kratkem obetajo novosti. Pri največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju intenzivno končujejo priprave na obsežno nadgradnjo svojih storitev internetne televizije, ki bo, kot napovedujejo (in kar lahko potrdimo po kratkem ogledu), temeljito izpopolnila uporabniško izkušnjo.

Lahko bi povzeli, da če mora zdaj uporabnik vsebino poiskati, bo v prihodnje vsebina prihajala do uporabnika – drugače povedano, uporabnik bo do želene vsebine (in tudi tiste, ki bi mu bila lahko privlačna) prišel veliko hitreje in z veliko manj tipkanja.

V Telekomu Slovenije nam še niso zaupali, kaj vse bo obsegala prenova in kdaj bo ta na voljo uporabnikom. Lahko le ugibamo, da najbrž ne bodo želeli zamuditi tistega veselega meseca v letu, ko se najbolj obdarujemo in ko družine morda preživijo malo več časa skupaj kot sicer med letom. | Foto: V Telekomu Slovenije nam še niso zaupali, kaj vse bo obsegala prenova in kdaj bo ta na voljo uporabnikom. Lahko le ugibamo, da najbrž ne bodo želeli zamuditi tistega veselega meseca v letu, ko se najbolj obdarujemo in ko družine morda preživijo malo več časa skupaj kot sicer med letom.

Vsi zasloni, ena in enovita izkušnja

Napovedujejo tudi popolno izmenljivost zaslona, kar v uporabniško prijaznejšem jeziku pomeni, da bo vseeno, na katerem zaslonu – velikem na televizorju, manjšem na pametnem telefonu ali nekje vmes na tablici – bo spremljal tisto, kar ga zanima in veseli.

Lahko bo epizodo priljubljene nadaljevanke začel gledati na pametnem telefonu med čakanjem na vlak, nato pa konec te epizode pogledal doma na televizorju.

Uporabnica ali uporabnik bo epizodo priljubljene nadaljevanke lahko začel(a) gledati na pametnem telefonu med čakanjem na vlak, nato pa si konec te epizode pogledal(a) doma na televizorju. | Foto: Uporabnica ali uporabnik bo epizodo priljubljene nadaljevanke lahko začel(a) gledati na pametnem telefonu med čakanjem na vlak, nato pa si konec te epizode pogledal(a) doma na televizorju.

Nekatere novosti bodo med prvimi na svetu

V Telekomu Slovenije nam še niso zaupali, kaj vse bo obsegala prenova in kdaj bo ta na voljo uporabnikom. Lahko le ugibamo, da najbrž ne bodo želeli zamuditi tistega veselega meseca v letu, ko se najbolj obdarujemo in ko družine morda preživijo malo več časa skupaj kot sicer med letom.

Že zdaj nam napovedujejo, da bodo nekatere novosti prenove skorajda premierne v svetovnem merilu. Glede na to, da je Telekom Slovenije, kot so nam sporočili, uvedel televizijo prek internetnega protokola (IPTV) že davnega leta 2003, med prvimi v Evropi, in da so še danes zelo priljubljene funkcije pametne televizije v svojih prvotnih oblikah uvedli že leta 2010, imamo dovolj razlogov, da z zanimanjem počakamo te novosti in jih ob prvi priložnosti tudi preizkusimo.

Ne spreglejte