Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
22. 6. 2018,
15.58

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

NBA viralko Luka Dončić Luka Dončić Mirjam Poterbin

Petek, 22. 6. 2018, 15.58

5 let, 10 mesecev

Od 1 do 100: Poglejte učinek mame Luke Dončića

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Mirjam Poterbin thumb | Foto Instagram Mirjam Poterbin

Foto: Instagram Mirjam Poterbin

Ko je kamera na sinočnjem naboru lige NBA pokazala Mirjam Poterbin, mamo košarkarja Luke Dončića, so številni Američani dobesedno napadli Google, da bi izvedeli več o nekdanji slovenski manekenki. Orodje za analitiko spletnih iskanj Google Trends namreč kaže, da je zanimanje Američanov za Dončićevo mamo v nekaj urah poskočilo za stokrat. 

Iskalnega izraza "luka doncic mom" (mama Luke Dončića) v zadnjem tednu ameriški uporabniki spleta v Google niso vpisovali prav pogosto. V orodju Google Trends, ki omogoča vpogled v priljubljenost spletnih tematik v različnih državah sveta, je bil ocenjen z 1, kar pomeni skoraj najmanjše zanimanje. 

Google Trends Luka | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Potem je prišel trenutek, ko je snemalec v New Yorku, kjer je sinoči potekal nabor ameriške košarkarske lige NBA, v objektiv prvič ujel Dončićevo mamo Mirjam Poterbin.

Luka Dončić Mirjam
Sportal Atraktivna mama Luke Dončića v središču ameriških žarometov

Ameriške uporabnike spleta je iskalni izraz "luka doncic mom" nenadoma začel privlačiti precej bolj in zelo hitro je bil ocenjen s 100, kar v orodju Google Trends pomeni največje zanimanje. 

Google Trends Luka | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Največje zanimanje za mamo Luke Dončića so izrazili uporabniki interneta v ameriški zvezni državi Ohio, tesno ji sledi Teksas, kjer bo Dončić, če bo šlo vse po načrtih, naslednja tri leta igral za klub Dallas Mavericks. Florido, kjer za Miami Heat igra Goran Dragić, je Poterbinova medtem zanimala skoraj najmanj.

Luka Dončić
Sportal Dončić izbral številko dresa, legendarni Nowitzki mu je izrekel dobrodošlico

Mama jih zanima bolj kot sin

Raziskava iskalnega izraza "luka doncic" sicer razkriva, da je Mirjam Poterbin Američane v zadnjem dnevu zanimala precej kot tretji izbor nabora lige NBA in najboljši evropski košarkar pretekle sezone Luka Dončič.

Poterbinova namreč prednjači med iskalnimi izrazi, povezanimi z "luka doncic". Na prvem mestu je "luka doncic mom age" oziroma poizvedba o starosti Mirjam Poterbin, na drugem mestu skoraj enak iskalni izraz "Mirjam Poterbin age".

Luka Dončič Mirjam Poterbin Google Trends | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Sledijo še "luka doncic mother age", ki še enkrat potrjuje, da je Poterbinova videti bolj kot Lukova vrstnica, in ne njegova mama. Priljubljeni iskalni izrazi so bili tudi "luka doncic mon", pri katerem so uporabniki besedo mom oziroma mama napisali narobe, "mirjam poterbin model", "doncic mom", "mirjam poterbin", "mirjam doncic", "luca doncic mom" in "luca doncic mother".

 

No words needed ❤️🏀🇸🇮

A post shared by Mirjam Poterbin💝🍀 (@mirjampoterbin) on

Ameriški uporabniki spleta so resnično preizkusili vse mogoče kombinacije besed, da bi izvedeli čim več o ženski, o kateri danes govori in piše ves svet. 

Preberite tudi:

mama in sin: Dončić
Sportal Luka Dončić bo prve milijone zaslužil v Teksasu
Ne spreglejte