Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
9. 7. 2013,
11.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Najdi TSmedia

Torek, 9. 7. 2013, 11.17

8 let

Nič več pri ogledalcu, odgovore iščejo na najdi.si

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi v najnovejšem polletnem pregledu iskanj na najdi.si so uporabniki znova pokazali veliko ustvarjalnosti (in še česa drugega) pri nenavadnih in šaljivih poizvedbah.

V prvih letošnjih šestih mesecih je najdi.si med drugim mladim staršem odgovarjal celo na vprašanje, ali bodo dobili fantka ali punčko. Ne vemo, ali je pri tem iskalnik zadel (ker bi ga potem morda vprašali tudi za zmagovalne številke igre loto za naslednji krog), a je najdi.si prejel tudi ogromno vprašanj za ljubezenske in vsakdanje nasvete.

Njegovi uporabniki so ga poslali celo v filozofske vode, saj so od njega med drugim pričakovali zapleten odgovor na preprosto vprašanje: kako biti srečen.

(Nenamerna) brezplačna ljubezenska svetovalnica V družbi TSmedia, ki poleg vstopne točke v slovenski splet najdi.si skrbi tudi za naš medij Planet Siol.net in druge digitalne izdaje in storitve, po pregledu iskanj z ljubezensko tematiko menijo, da odgovore na tovrstne vprašanja iščejo predvsem moški. To potrjujejo poizvedbe, kot so: kako dobiti punco, kam na zmenek, kako vedeti, ali je noseča, zmenki za vezane, zmenki zastonj, zakaj te ljubim, zakaj nastane zmešnjava … Nič manj vedoželjne niso pripadnice nežnejšega spola, ki se med drugim na najdi.si sprašujejo, zakaj moški varajo, zakaj moške vleče v gostilno, kako se poljubljati, kako najti moškega za resno zvezo, kako vedeti, ali je dober v postelji, kako mislijo moški možgani, kdaj ga zapustiti, ali je vzdržljiv ...

Velika vprašanja malega človeka Med iskanji za reševanje vsakdanjih težav in izzivov današnjega nehvaležnega časa se pojavljajo sistemska vprašanja, kot so na primer: zakaj ljudje zamujajo, zakaj sem brez denarja, kako se izogniti pokojninski reformi, kaj prinaša višji DDV in koga bi volili. Nekateri so se aktivno, čeprav alternativno, lotili korakov za ustvarjanje svoje boljše prihodnosti, torej iskanj, kot sta: kupim diplomo, delo na črno.

Ne manjka niti raziskovalnih poizvedovanj, kot so: koliko tehta mala opica, zakaj volkovi tulijo v luno in zakaj krave ne letijo (če natančneje pomislimo, je najbrž še dobro, da ne, ker bi potem potrebovali velike in močne dežnike).

Še vedno pa ni jasno, kaj so kot rezultat pričakovali tisti, ki so v iskalno okno vpisali zgolj: Hvala lepa. Morda: Hvala tudi vam?

Ne spreglejte