Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sobota,
26. 1. 2019,
15.12

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Natisni članek

Energizer pametni telefoni Mobile World Congress

Sobota, 26. 1. 2019, 15.12

5 let, 2 meseca

Naslednji mesec naj bi nam pokazali pametni telefon z zelo zmogljivim akumulatorjem

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Energizer, MWC18 | Na lanskem Mobile World Congressu je imel Energizer razmeroma skromno predstavitev (na fotografiji), a za letos napovedujejo kar 26 novih pametnih telefonov - tudi takšnega z res zelo zmogljivim akumulatorjem. | Foto Srdjan Cvjetović

Na lanskem Mobile World Congressu je imel Energizer razmeroma skromno predstavitev (na fotografiji), a za letos napovedujejo kar 26 novih pametnih telefonov - tudi takšnega z res zelo zmogljivim akumulatorjem.

Foto: Srdjan Cvjetović

Eden od telefonov, ki ga napoveduje blagovna znamka Energizer, bo imel akumulator z zmogljivostjo 18 tisoč miliamperskih ur! Za primerjavo, zdajšnji najdražji pametni telefoni imajo akumulatorje z zmogljivostjo od tri do štiri tisoč miliamperskih ur.

Blagovno znamko Energizer poznamo predvsem po baterijah, a so svoje pravice za uporabo imena v telekomunikacijah prodali francoski družbi Avenir Telecom. Ta je do zdaj predstavila zelo skromno število modelov pametnih telefonov, a za letošnji Mobile World Congress v Barceloni, ki bo potekal zadnji teden februarja, pripravljajo nekaj, kot pravijo, zelo velikega.

Novice Veliko baterijsko rivalstvo, za katero pri nas marsikdo še ni slišal

V žarišču bo najzmogljivejši akumulator za pametne telefone

Predstavili bodo namreč kar 26 (z besedo: šestindvajset!) modelov pametnih telefonov vseh cenovnih in zmogljivostnih razredov. Med njimi bo tudi silak, katerega akumulator (številni mu rečejo baterija) se lahko pohvali kar z 18 tisoč miliamperskimi urami zmogljivosti.

Blagovna znamka Energizer je znana predvsem po baterijah. | Foto: Reuters Blagovna znamka Energizer je znana predvsem po baterijah. Foto: Reuters

To je tudi do petkrat več, kot je zmogljivost akumulatorjev na tistih današnjih pametnih telefonih, ki se radi pohvalijo z visoko vrednostjo miliamperskih ur svojega akumulatorja, in zanesljivo do zdaj najvišja zmogljivost akumulatorja na nekem komercialno dostopnem pametnem telefonu.

Robert Dominko, Kemijski inštitut, Ljubljana
Novice Avtomobili si ne morejo privoščiti takšnih akumulatorjev, kot jih imajo mobilne naprave!

Izdelava tako zmogljivega akumulatorja je poseben izziv, ker je v nasprotju z željami uporabnikov po čim tanjšem in lažjem pametnem telefonu, zato bo zanimivo preveriti, kaj so dosegli.

Tudi oni bodo imeli upogljiv telefon

Tudi Francozi so napovedali predstavitev svojega upogljivega telefona, kar bo verjetno eden od pomembnejših trendov pametnih telefonov letošnjega leta.

MWC18
Novice To so novi mobilni telefoni, ki so navduševali v Barceloni

Izvedeli smo še, da bo teh 26 novincev razporejenih v štiri družine, s katerimi upajo, da bodo zadostili željam in pričakovanjem najširšega razpona uporabnikov. Družba, ki skrbi za distribucijo izdelkov Energizer v 55 državah sveta, ne skriva ambicij, da bi na krilih svoje velike družine novih pametnih telefonov to število povečali že v Barceloni.

Ne spreglejte