Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
18. 5. 2015,
15.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Android iOS aplikacije nasveti Matic Tomšič

Ponedeljek, 18. 5. 2015, 15.03

6 let, 6 mesecev

Najboljša aplikacija, ki je ne uporabljate – Battery Doctor

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Battery Doctor je pomočnik za uporabnike pametnih telefonov in tablic z Androidom in iOS, ki pomaga zmanjšati porabo baterije in skrajšati čas polnjenja.

Spodobna avtonomija baterije je med uporabniki pametnih telefonov in tablic ena najbolj zaželenih prvin. A ker za zdaj še nič ne kaže na to, da bodo baterije sodobnih mobilnih naprav v bližnji prihodnosti brez ponovnega polnjenja zdržale več kot dva dni, moramo uporabniki z električnim nabojem varčevati z iznajdljivostjo. Nekaj načinov, kako baterijo pri življenju ohraniti dlje, smo opisali v tem prispevku. Če želite, da naprava z njo varčuje namesto vas, pa priporočamo namestitev aplikacije, ki to zna početi. Eno najboljših tovrstnih orodij je Battery Doctor. Na voljo je tako za Android kot Applov iOS.

Zdravnik za baterijo Kaj uporabniku ponuja aplikacija Battery Doctor, ki domuje že na več kot 100 milijonih naprav z Androidom in 50 milijonih iPhonov in iPadov? Funkcija, ki v oči pade najprej, je pokazatelj stanja baterije v odstotkih ali z grafičnim prikazom in predvidenega časa delovanja naprave do popolne izpraznitve.

Battery Doctor uporabniku nato pokaže, katere aplikacije baterijo obremenjujejo najbolj, in mu ponudi orodja, s katerimi lahko podaljša njeno življenjsko dobo. Med njimi so:

- onemogočanje in zapiranje aplikacij, ki jih trenutno ne uporablja, a še vedno delujejo v ozadju, s samo enim klikom,

- hitre bližnjice do vklopa ali izklopa povezav LTE, Wi-Fi, Bluetooth,

- trije stadiji polnjenja: hitro (takrat, ko je baterija že zelo prazna), zmerno in vzdrževalno (takrat, ko je baterija polna, Battery Doctor skozi kabel spušča ravno toliko elektrike, kot jo naprava potrebuje za delovanje in baterijo ohranja na 100 odstotkih napolnjenosti),

- igranje s hitrostjo procesorja (le za odklenjene oziroma rootane naprave z Androidom).

Doktor v praksi Zdravnika za baterijo smo preizkusili na dveh pametnih telefonih z Androidom, HTC One M9 in OnePlus One. Na prvem smo ob enaki uporabi iz baterije iztisnili uro in pol več uporabe, na drugem eno. Pred posodobitvijo na Android 5.0 Lollipop smo pri telefonu OnePlus One z aplikacijo Battery Doctor pridobili celo tri ure več uporabe. Nadgradnja operacijskega sistema pri omenjenem telefonu je po izkušnjah mnogih uporabnikov, tudi naši, sicer konkretno zvišala porabo baterije.

Ne spreglejte