Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
21. 7. 2016,
10.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Japonska borza mobilna aplikacija navidezna resničnost Nintendo Pokemon Go Pokemon

Četrtek, 21. 7. 2016, 10.56

6 let, 6 mesecev

Kako je delnica Nintenda v nekaj urah padla za desetino

Na Japonskem danes vendarle še ne boste našli Pokemonov

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Borza je očitno zelo občutljiva na Pokemone, saj je omenjena zamuda oklestila ceno delnice Nintenda na japonskih borzah za približno deset odstotkov. Kaj vse še lahko na borzi in zunaj nje ustvarijo te navidezne pošasti?

Govorilo se je, da bodo igro Pokemon Go danes zagnali tudi na Japonskem – a je niso. Razlog naj bi bil predčasno razkritje podatka o partnerstvu z japonskim McDonaldsom, ki predvideva, da bo okrog tri tisoč tamkajšnjih restavracij postalo virtualno prizorišče resničnih spopadov med virtualnimi pošastmi.

S Pokemoni do novih lačnih in žejnih strank?

Veriga restavracij hitre prehrane bo na Japonskem plačevala za svoje sponzorstvo, od katerega pričakujejo močno povečan obisk svojih restavracij. Pričakuje se, da bodo podobna sponzorstva začeli uvajati tudi v drugih državah.

A to ni prvi primer, kako nekateri prek Pokemonov skušajo okrepiti svoje poslovanje. Nekatere restavracije in bari v New Yorku kupujejo tako imenovane vabe, s katerimi se povečuje verjetnost, da se prav pri njih znajde kakšna pošast več – s tem pa tudi kakšen pijače in hrane željan obiskovalec več.

Ne želijo, da bi v domovini Pokemonov prihajalo do izpadov zaradi preobremenitev

Nekateri mediji pa zamudo pripisujejo želji razvijalca Niantic, da zagotovi dodatno strežniško zmogljivost za zanimanje, ki ga pričakujejo ob japonski premieri igre Pokemon Go. Ne želijo si namreč privoščiti izpadov zaradi preobremenitev, ki so jih že večkrat ustvarili evropski, ameriški in avstralski igralci.

Če bo z nadgradnjo strežniških zmogljivosti vse tako, kot razvijalci igre načrtujejo, bo Pokemon Go v svoji izvirni domovini na voljo čez kakšen dan.

Toda bolj kot morebitne preobremenitve bi igralce igre Pokemon Go moralo skrbeti, kako naj se z igranjem ne izpostavljajo nevarnostim in naj si ne ogrožajo življenj. Posredno je Pokemon Go že terjal tudi prvo smrtno žrtev.

Ne spreglejte