SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mož, ki je bil eno minuto lastnik Googla

1

termometer

 | Foto:
Sanmay Ved je med prečesavanjem prostih internetnih domen naletel na Google.com, domeno kupil za dobrih deset evrov in bil eno minuto lastnik najbolj obiskane spletne strani na svetu.

Kot je podjetnik Sanmay Ved zapisal na družbenem omrežju LinkedIn, je med brskanjem po prostih internetih domenah na portalu Google Domains naletel na Google.com. Namesto žalostnega sivega smeška, ki na Google Domain pomeni, da domena ni naprodaj, je bil zraven Google.com narisan vesel zelen smeško, s katerimi so označene domene, ki jih je mogoče kupiti.

Dobrih deset evrov za Google Čeprav je bil prepričan, da gre za napako, je Ved domeno Google.com kupil za vsega 12 ameriških dolarjev oziroma dobrih deset evrov. Na LinkedInu je zapisal, da ni pričakoval, da bo transakcija potrjena, a se je zmotil – prejel je potrdilo o opravljenem nakupu. "Kot da to ne bi bilo dovolj strašljivo, sem imel nato še celo minuto dostop do administratorskih orodij za spreminjanje spletne strani Google.com."

Servis Google Domains je Vedov nakup domene Google.com preklical po eni minuti, mu vrnil denar in se opravičil za nevšečnost. Sanmay Ved pravi, da ne ve, kaj mu je kot navadnemu uporabniku interneta omogočilo nakup domene najbolj obiskane spletne strani na svetu (vir: Alexa), je pa o dogodku že obvestil Google.

To se ni zgodilo prvič Google ni edini računalniški velikan s pobeglo internetno domeno. Leta 2003 je Microsoft pozabil obnoviti lastništvo domene svoje e-pošte hotmail.co.uk, zato jo je kupil nekdo drug. Kot je poročal Bloomberg, je moral Microsoft kupca domene takrat prositi, naj jo vrne, kar je storil takoj, v zameno pa ni zahteval ničesar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin