Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
1. 10. 2014,
12.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2014, 12.44

7 let, 12 mesecev

Mobitel s pridihom dobrodelnosti

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi letos bosta Telekom Slovenije in Samsung namenila deset evrov od prodaje vsakega telefona posebne serije Pink Ribbon Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna.

Vsako leto na začetku oktobra od leta 2008 največji slovenski operater mobilne telefonije (takrat Mobitel, danes Telekom Slovenije) in Samsung sodelujeta pri dobrodelni akciji, katere namen je zagotavljati čim več možnosti za zgodnje odkritje ter takojšnje in učinkovito zdravljenje raka dojk, pa tudi za uspešno rehabilitacijo po tej hudi bolezni.

Za vsak prodan telefon iz posebnih omejenih serij mobilnih telefonov Pink Ribbon – vsako leto jo pripravijo na podlagi enega od aktualnih Samsungovih mobilnih telefonov – namenijo deset evrov sSlovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna. Zelo tanek, a vendarle varčen Letošnji mobilni telefon Pink Ribbon je izpeljanka modela Samsung Galaxy Alpha, od danes pa je ekskluzivno na voljo v Telekomovih centrih po vsej Sloveniji, kjer bodo kupcem podarili še kultno beležnico Moleskine. Posebnosti tega mobilnega telefona, ki zna ob večjih prenosih datotek združiti omrežne zmogljivosti LTE in WiFi, so tudi izboljšana raba energije, merilec srčnega utripa in čitalec prstnih odtisov. Spada med najtanjše mobilne naprave Samsungove družine Galaxy, saj njegova debelina ne dosega sedmih milimetrov.

Zgodnje odkritje, uspešno ukrepanje V združenju Europa Donna ne skrivajo veselja nad dozdajšnjim večletnim uspešnim sodelovanjem s Telekomom Slovenije in Samsungom. Kot je povedala predsednica združenja Mojca Senčar, želijo v združenju Europa Donna z akcijo Pink Ribbon "ozaveščati javnost o raku dojk, najpogostejšem raku pri ženskah, in spodbujati ženske, da si vsak mesec redno samopregledujejo dojke, od poznih najstniških let naprej". Poudarjajo tudi pomen zdravega načina življenja za ohranjanje zdravja vsakega posameznika. Brezplačna mobilna aplikacija za spodbujanje in spremljanje samopregledovanja K rednemu in pravilnemu samopregledovanju dojk spodbuja tudi brezplačna mobilna aplikacija BrEaST TEST/Zaupaj svojim rokam, ki deluje na mobilnem telefonu Samsung Galaxy Alpha Pink Ribbon in vseh preostalih z operacijskim sistemom Android, na voljo sta tudi različici za operacijska sistema iOS in Windows Phone. Prevzeti jih je mogoče na ustreznih spletnih tržnicah glede na operacijski sistem ali prek povezav na spletni strani breast-test.com, ki v slovenščini ponuja dostop tudi do drugih virov informacij za razumevanje raka dojk ter preventivo in zdravljenje.

Ne spreglejte