SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mobitel ob 20-letnici vklopil 1000. bazno postajo GSM

3

termometer

Mobitel je ob 20. obletnici mobilne telefonije in 15. obletnici sistema GSM v Sloveniji v svoje omrežje vklopil 1000. bazno postajo GSM.

Bazna postaja v bližini Šentviškega predora je izboljšala predvsem pokrivanje avtoceste na relaciji Šentvid-Šmartno, pa tudi območje ob cestni povezavi med naselji Vižmarje in Ježica ter posamezne predele naselij Šentvid, Brod in Vižmarje.

Mobitel je v Slovenijo pripeljal tako analogno (NMT) kot digitalno (GSM) mobilno telefonijo, med prvimi operaterji na svetu pa tudi tretjo generacijo (UMTS), ki je s hitrim prenosom podatkov prinesla povsem nove razsežnosti mobilnih telekomunikacij.

Kljub dokaj poznemu začetku mobilne telefonije se je Slovenija zahvaljujoč Mobitelu hitro razvila v sodobno telekomunikacijsko državo, ki glede na ponudbo in število uporabnikov mobilnih telekomunikacij sodi v sam vrh razvitih držav. V skrbi za uporabnike je Mobitel redno nadgrajeval in izboljševal svoje omrežje, Mobitelova ponudba pa danes omogoča vse napredne tehnologije storitev mobilnih telekomunikacij, GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSPA in HSPA+ ter WLAN. S tem je slovenskim uporabnikom na voljo širok nabor naprednih storitev, kot so konvergenca govornih storitev, obdelava in prenos podatkov, internet, video, televizija, oglaševanje, lokacijske storitve in ustvarjanje socialnih mrež. Mobitel se že pripravljen na prihodnost, ki jo prinaša nova tehnologija LTE, so med drugim še sporočili iz omenjenega podjetja.

Za kakovost omrežja je Mobitel leta 2008 na podlagi neodvisne raziskave prejel priznanje Najboljše tehnično omrežje revije Connect. Mobitel z nenehnim razvojem in izboljševanjem omrežja, katerega rezultat je tudi jubilejna 1000. bazna postaja, še naprej aktivno zagotavlja najboljšo kakovost storitev za uporabnike.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin