Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
11. 3. 2015,
20.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lenovo

Sreda, 11. 3. 2015, 20.13

8 let

Mobilni telefoni Lenovo zdaj tudi v Sloveniji

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na prodajnih policah bo sprva osem pametnih telefonov Lenovo iz štirih produktnih skupin, v Barceloni predstavljene novosti pa prihajajo predvidoma v začetku poletja.

Manj znano je, da je največji svetovni proizvajalec računalnikov že zdaj tudi tretji največji svetovni proizvajalec mobilnih telefonov. Razlog za to je, da je Lenovo z mobilnimi telefoni le postopoma osvajal trge zunaj svoje domovine in da v Sloveniji z njimi do danes niso bil prisoten. Svoje telefone v družbi razvijajo od leta 2009, svoj tržni delež pa so dodatno okrepili z lanskim nakupom ameriške družbe Motorola Mobility.

Za začetek osem modelov za vse zahtevnostne stopnje Jutri, v četrtek, 12. marca, bodo v pooblaščenih slovenskih trgovinah začeli prodajo osmih svojih pametnih telefonov iz štirih različnih skupin, od najmanj zahtevnih do tistega, za katerega so prepričani, kot so povedali predstavniki Lenova za jadransko regijo, "da ima vse, kar današnji pametni mobilni telefon mora imeti". Širokemu razponu osmerice bodo primerne tudi priporočene maloprodajne cene, ki se gibljejo od 69 do 499 evrov.

Predvidoma čez en teden bodo pametni mobilni telefoni Lenovo na prodaj tudi v prodajni mreži Telekoma Slovenija in naslednjega največjega slovenskega mobilnega operaterja, kjer lahko pričakujemo nižje cene ob vezavi naročniškega razmerja.

Mobilni telefoni Lenovo ne bodo senca Motorolinih Novosti, ki jih je Lenovo predstavil na letošnjem kongresu Mobile World Congress v Barceloni, pa bodo po zagotovilih predstavnikov Lenova za jadransko regijo v Sloveniji na voljo istočasno s prihodom na druge trge, to je predvidoma v začetku poletja.

Blagovne znamke Motorola, ki je zdaj v lasti Lenova, v Sloveniji ne bodo ponujali, ker ne verjamejo v uspeh strategije dveh vzporednih blagovnih znamk, zagotavljajo pa, da bodo mobilni telefoni Lenovo sledili svoji neodvisni razvojni poti in da v nobenem primeru ne bodo kopija Motorolinih, ki jih prodajajo predvsem na ameriškem trgu, kjer so te znamke najbolj vajeni.

Paradni konj z zelo zmogljivim akumulatorjem Osem mobilnih telefonov Lenovo, ki vstopajo na police slovenskih trgovin, je razporejenih v serijo A za najmanj zahtevne uporabnike, serijo S za uporabnike, ki dajo na veliko na slog in obliko, serijo P za poslovne uporabnike ali serijo Vibe za najbolj zahtevne uporabnike. Na voljo bodo tako modeli A 319, A 328, A 536, A 6000, S90, P70, Vibe X2 in Vibe Z2 Pro. Vsem je skupna podpora za hkratno delovanje z dvema karticama SIM, večina pa deluje tudi v omrežjih četrte generacije (LTE). Nekateri imajo nameščen najnovejši operacijski sistem Android z oznako 5.0, preostali pa 4.4, a bodo predvidoma v prihodnjih tednih večinoma tudi ti deležni nadgradnje na petico.

Najzmogljivejši med osmerico je Lenovo Vibe Z2 Pro s šestpalčnim (15,2-centimetrskim) zaslonom, štirijedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon s taktom 2,5 gigaherca in (za zdaj še) operacijskim sistemom Android 4.4 Kitkat. Na zadnji strani je kamera z ločljivostjo 16 milijonov pik, a so proizvajalci ponosni zlasti na akumulator z zmogljivostjo štiri tisoč miliamperskih ur, ki za od 50 do 100 odstotkov presega zmogljivosti akumulatorjev na konkurenčnih napravah. Ob tako zmogljivem akumulatorju Vibe Z2 Pro sicer tehta 179 gramov, a so pri Lenovu prepričani, da bo celo ob zelo intenzivni rabi zdržal brez vtičnice dva ali celo tri dni.

Ne spreglejte