Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Twitter Jack Dorsey družbena omrežja

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 10.04

8 let

Množičen odhod vodilnih iz Twitterja

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Odhode štirih visoko pozicioniranih direktorjev je objavil glavni izvršni direktor družbe Jack Dorsey prek - svojega profila na Twitterju.

Tudi Dorsey, ki je eden od soustanoviteljev Twitterja, je že nekoč zapustil Twitter in se je julija lani vrnil z namenom, da družbi povrne nekdanjo zavidljivo rast. Toda njegovo moštvo bodo kmalu zapustili kar štirje ključni kadri: prva dama za medije Katie Jacobs Stanton, prvi mož za izdelke Kevin Weil, vodilni v oddelku inženirstva Alex Roetter in vodja za kadrovska vprašanja Brian "Skip" Schipper. Prizadevanja (še) niso obrodila sadov Z odkrito komunikacijo je Dorsey želel ustaviti netočna medijska namigovanja, saj je novico objavil kar na svojem profilu na Twitterju. Odhode štirih, ki jih je pohvalil, obžaluje. "Zdaj bodo lahko imeli svoj trdo zasluženi prosti čas," je še zapisal.

Twitterjeva delnica je od Dorseyjeve vrnitve lani poniknila za skoraj polovico. Njena tržna cena je zdaj pod ceno ob začetku javne prodaje novembra 2013, predvsem zaradi tega, ker družbi kljub hitremu zagonu novih izdelkov v zadnjem letu ni uspelo bistveno povečati števila svojih uporabnikov. Twitter ima nekaj več kot 300 milijonov uporabnikov, lani pa je bila rast tega števila najpočasnejša do zdaj.

Spremembam še ni videti konca Dorsey ni omenil imena Jason Toff, čeprav je omenjeni vodja Twitterjevih videopretočnih vsebin Vine nekaj ur pred Dorseyjevo objavo tudi sam napovedal svoj odhod. Šel naj bi v Google, kjer bo delal na področju navidezne resničnosti.

V naslednjih dneh pričakujejo še nekaj kadrovskih sprememb pri vrhu družbe Twitter. Dobili naj bi tudi novega marketinškega direktorja in dva nova člana uprave, so pri Reutersu povzeli neimenovani dobro obveščeni vir. Od Dorseyjeve vrnitve, torej v zadnjega pol leta, je Twitter med drugim odpustil okrog 300 svojih zaposlenih.

Dorsey je naznanil tudi, da bo zaradi vseh teh sprememb glavni operativni direktor Adam Bain prevzel dodatne naloge, vključno s profitnimi produktnimi centri in kadrovskimi zadevami, glavni tehnični direktor Adam Messinger pa bo prevzel vodenje inženirskih skupin.

Ne spreglejte