Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
1. 12. 2017,
13.45

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

mBills brezgotovinsko plačevanje Petrol Tomaž Berločnik Moneta

Petek, 1. 12. 2017, 13.45

6 let, 4 mesece

mBills in Petrol v storitveno in kapitalsko povezavo

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
mBills, Petrol, Tomaž Berločnik

Podjetje mBills bo svojo razvojno in poslovno pot nadaljevalo skupaj z naftnim trgovcem Petrol. Prvi sad tega sodelovanja je možnost plačevanja z uporabo aplikacije mBills na vseh bencinskih servisih Petrola v Sloveniji.

"Ne bomo postali banka, a nam je vsekakor zanimivo sodelovanje z uveljavljenim plačilnim sistemom, ki že ima vsa dovoljenja Banke Slovenije," je povedal Tomaž Berločnik, predstavnik uprave družbe Petrola. Z današnjim dnem je namreč omogočeno plačevanje z aplikacijo mBills (do danes znana pod imenom Hal mBills) na blagajnah vseh Petrolovih bencinskih servisov (plačilo na samopostrežnih avtomatih za gorivo bo omogočeno pozneje).

Tudi polnjenje denarnice in dvigi iz denarnice

Dodatni storitvi, ki ju lahko uporabniki aplikacije mBills opravijo na Petrolovih bencinskih servisih, sta polnjenje virtualne denarnice mBills in dvig gotovine. V prvem primeru bodo za storitev odšteli pol evra, položiti je mogoče znesek, višji od 20 evrov, poljuben dvig pa bodo zaračunali en evro.

Direktorica marketinga v podjetju mBills Jerica Urbančič je prepričana, da je novo sodelovanje pomemben korak pri zmanjševanju (pre)velikega deleža gotovinskih plačil v Sloveniji. | Foto: Direktorica marketinga v podjetju mBills Jerica Urbančič je prepričana, da je novo sodelovanje pomemben korak pri zmanjševanju (pre)velikega deleža gotovinskih plačil v Sloveniji.

Sodelovanje tudi kapitalsko

Petrol pa ni zgolj še eno podjetje, ki je omogočilo plačevanje z aplikacijo mBills. Slovenski naftni trgovec namreč vstopa v lastništvo podjetja mBills, kjer bo pridobil 76-odstotni delež (preostalih 24 odstotkov bo obdržalo podjetje Halcom, ki je bilo do zdaj stoodstotni lastnik).

"Posel bo sklenjen predvidoma v začetku leta, saj čakamo le še na dovoljenje Banke Slovenije, ki mora potrditi vsak vstop v ta sektor," je še pojasnil Berločnik, ki je potrdil, da so ustrezno vlogo že oddali.

Vrednost transakcije je za medije in javnost ostala poslovna skrivnost.

Predsednik uprave družbe Petrol Tomaž Berločnik in direktor podjetja Halcom sta napovedala spremmebo lastniške strukture podjetja mBills. | Foto: Predsednik uprave družbe Petrol Tomaž Berločnik in direktor podjetja Halcom sta napovedala spremmebo lastniške strukture podjetja mBills.

Nove funkcije zahtevajo novo aplikacijo, dobroimetje ostaja

Že z današnjim dnevom pa je aplikacija mBills ostala brez predpone Hal, a to ni glavni razlog, zakaj bodo morali zdajšnji uporabniki zamenjati svojo aplikacijo. Ne le da ima po novem aplikacija mBills tudi Petrolov logotip, temveč, kot pravijo njeni snovalci, teče na povsem novi tehnološki platformi.

Predvidoma te dni bodo objavili še zadnjo posodobitev dozdajšnje aplikacije, kjer bodo tudi navodila za prehod na novo aplikacijo. Tako stara kot nova aplikacija dostopata do iste baze podatkov, zato dobroimetja uporabniki ne bodo izgubili, zatrjujejo pri podjetju mBills. Nova aplikacija, edina, ki omogoča nove funkcije na Petrolovih blagajnah, pa je že na voljo tudi na pripadajočih spletnih tržnicah za operacijska sistema Android in iOS.

Med brezgotovinskimi načini plačevanja na Petrolovih bencinskih servisih je tudi Petrol Moneta, storitev plačevanja z mobilnim telefonom, ki na nekoliko drugačnih tehnoloških osnovah deluje na vseh Petrolovih bencinskih servisih od junija 2009.
Ne spreglejte