SiolNET. Digisvet Novice
3,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Marsikdo se ne zaveda velikosti te živali, dokler je ne vidi" #video

3,77

termometer

Kako velik je v resnici los? Ker je član širše družine jelenov, številni, ki ga še niso videli v živo, menijo, da gre za nekaj podobnega jelenu. To dokazuje osupel odziv ogromno ljudi na videoposnetek, ki ga je pred kratkim nekdo posnel na avtocesti na Aljaski v ZDA. Po njej se je sprehajal ogromen aljaški los, žival, ki lahko v plečih preseže višino dveh metrov in ki si je ne želite srečati v divjini. 

Riba, zobje, morski pes, piranja Digisvet Poglejte, kakšne prikazni je potegnil iz morskih globin na vrhu sveta

"Marsikdo se ne zaveda, kako velike živali so losi v resnici, dokler enega ne vidijo z lastnimi očmi," je v odziv na zgornji videoposnetek zapisal eden od uporabnikov največjega spletnega foruma Reddit. 

Aljaški los je največji predstavnik družine losov. Samci lahko v plečih dosežejo višino 2,1 metra in redno tehtajo več kot 600 kilogramov. Ujeli so že samca, ki je tehtal več kot 800 kilogramov in v višino v ramenih meril kar 2,33 metra, kar je več od najvišjega igralca v zgodovini košarkarske lige NBA.

Če los napade človeka, ga lahko hudo poškoduje ali celo ubije. Če los napade človeka, ga lahko hudo poškoduje ali celo ubije. Foto: Pixabay

"Ob srečanju z losom si predstavljajte, da se vam je na pot postavil serijski morilec z nabito pištolo"

Losi sicer veljajo za eno od najbolj agresivnih živali, s katero se ljudje redno srečujejo. Veliki sesalec, ki živi v severnem delu Severne Amerike (Kanada, Aljaska), Skandinaviji in nekaterih delih Rusije, je vsako leto odgovoren za več človeških žrtev kot medvedi ali velike mačke.

Čeprav se ljudi načeloma izogiba, se los ob morebitnem srečanju ne bo umaknil, temveč bo človeka napadel. Še posebej agresivne so samice v družbi mladičev. "Ob srečanju z losom si predstavljajte, da se vam je na pot postavil serijski morilec z nabito pištolo," pripovedujejo biologi z Aljaske.

Oglejte si še videoposnetek o drugih zelo agresivnih živalih, ki se jim je, če je le mogoče, bolje ogniti v širokem loku:

Udarec Digisvet Mojstrsko prestrežen zahrbten udarec je postal prava senzacija Muca, najdena, Danska Novice Na severu Evrope našli zavrženo muco iz Slovenije Znanstveni poskus Digisvet Znanstveni poskus spektakularno ušel z vajeti #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin