SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mark Zuckerberg presenetil novinarje v Barceloni

0

termometer

 | Foto:
Med Samsungovo predstavitvijo pametnih telefonov v Barceloni se je na odru na presenečenje zbranih novinarjev pojavil tudi šef Facebooka Mark Zuckerberg in govoril o potencialu navidezne resničnosti.

Nepričakovani in nenapovedani obisk računalniške eminence iz ZDA, ki je presenetil tudi našega novinarja @srdjan_c, se je zgodil po Samsungovi predstavitvi kamere za zajem 360-stopinjskih videoposnetkov Gear 360. Te si bo v polnosti mogoče ogledati s prikazovalnikom navidezne resničnosti Samsung Gear VR, ki ga je ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg pohvalil s priznanjem, da gre za najboljšo tovrstno napravo za pametne telefone na trgu.

Zuckerberg je nato spregovoril še o potencialu navidezne resničnosti in Facebookovih načrtih zadnjo. Facebook je namreč lastnik podjetja Oculus, katerega prikazovalnik navidezne resničnosti Oculus Rift velja za enega najbolj obetavnih in zmogljivih ta hip. "Prikazovalniki navidezne resničnosti so prihodnost. Spremenili bodo način našega dela, življenja, komuniciranja s soljudmi," je dejal oče najbolj priljubljenega družbenega omrežja na svetu.

Samsungu je Mark Zuckerberg obljubil tudi pomoč pri nadaljnjem razvoju tehnologije za snemanje videoposnetkov za prikazovalnike navidezne resničnosti. Kot glavni izziv je izpostavil zmanjšanje njihove velikosti za hitrejše nalaganje pri pretakanju videa s spleta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin