SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

LG potrdil: Zaslon prihodnosti je v proizvodnji!

4

termometer

Drugi južnokorejski velikan na področju mobilne telefonije, LG, je razkril karte naprava - z elastično matriko OLED bi lahko na policah stala že novembra.

Videti je, da bodo upogljivi zasloni še pred koncem leta vendarle postali resničnost tudi za osebe, ki z njimi ne eksperimentirajo v sterilnem laboratorijskem okolju, saj je LG-jeva enota LG Display oznanila, da se prototip fleksibilnega organskega zaslona z osvetlitvijo LED, ki naj bi bil povrh vsega še neuničljiv, seli v serijsko proizvodnjo.

Mar to pomeni, da bo mogoče obliko telefonov in tablic prilagajati po željah uporabnika? Najbrž ne, saj bodo ohišja po vsej verjetnosti še vedno toga, bo pa proizvajalec naprav s prilagodljivimi zasloni pridobil določeno mero svobode in svoje izdelke upogibal do onemoglosti. Na resnično prihodnost, ki jo je že pred dvema letoma z umotvorom Kinetic Device obljubljala Nokia, bomo vendarle še malo počakali.

Kako sestaviti zaslon, ki ga lahko ukriviš, pa se ne bo zlomil? Ključ je v uporabi izredno tankih plasti plastike, ki je obdelana pri ekstremnih temperaturah, in grafena, enega od kristalov ogljika, ki ga sestavljajo v pravilne šestkotnike razporejeni atomi. Material je izjemno lahek, trden in obenem precej prožen, je pa tudi dober prevodnik elektrike, zaradi česar je izvrstna surovina za proizvodnjo (fleksibilnih) organskih prikazovalnikov, uporablja pa ga tudi letalska industrija.

Če gre verjeti govoricam, bodo prvi primerki upogljivih zaslonov kupce iskali že prihodnji mesec, ko naj bi LG začel prodajati šestpalčni pametni telefon G Flex. Vsekakor pričakujemo hudo bitko, saj je za isti termin svojo prožno rešitev, ki to pravzaprav ni, napovedal tudi Samsung.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin