SiolNET. Digisvet Novice
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kljub zelenim številkam je bilo lansko leto za Huawei najtežje do zdaj

Leto 2020 bo še težje, ker je zaradi koronavirusa težko napovedati karkoli

0,25

termometer

Eric YXu, Huawei
Eric Xu, trenutno predsedujoči družbi Huawei: Leto 2020 bo prelomno! Foto: Reuters

Tako kot za vse gospodarstvo in vse prebivalstvo bo tudi za Huawei eden od največjih izzivov v tem letu gospodarska negotovost, ki jo pandemija koronavirusa sars-cov-2 vsak dan dodatno poglablja.

Na svoji redni letni konferenci so izpostavili še en ključni izziv za letos, ki bo skupen praktično vsem podjetjem: ohraniti vzdržnost in delovanje dobavnih poti, ki jih ogrožajo vedno manjše zaloge komponent zaradi ohromitve ali celo ustavitve proizvodnje ob pandemiji.

Toda Huawei pesti še ena specifična težava: letos maja se bo začelo že drugo leto, v katerem so izpostavljeni ameriškim trgovinskim omejitvam, katerih najvidnejša končna posledica je zmanjšana prodaja njihovih novih telefonov zunaj Kitajske.

V naslednjem videu si oglejte ključne poudarke njihovega poslovanja v lanskem letu, za katero kljub visokim prihodkom in dobičku (katerega velik del so preusmerili v razvoj in raziskave) pravijo, da je bilo za njih najtežje do zdaj.

Najvišje predstavnike Huaweia so na tem dogodku, ki so ga s sedeža družbe v Shenzenu predvajali po vsem svetu, vprašali tudi, kaj bi za njih pomenilo morebitno stopnjevanje ameriških trgovinskih omejitev.

Tako kot za vse gospodarstvo in vse prebivalstvo bo tudi za Huawei eden od največjih izzivov v tem letu gospodarska negotovost, ki jo pandemija koronavirusa sars-cov-2 vsak dan dodatno poglablja. Tako kot za vse gospodarstvo in vse prebivalstvo bo tudi za Huawei eden od največjih izzivov v tem letu gospodarska negotovost, ki jo pandemija koronavirusa sars-cov-2 vsak dan dodatno poglablja. Foto: S. C. (zajem zaslona)

To bi jim namreč zaradi delne prisotnosti ameriških tehnologij pri proizvodnji procesorjev lahko celo preprečilo nadaljnjo uporabo njihovih procesorjev in razvoj novih, predvsem za mobilne naprave.

Huawei P40, predstavitev Digisvet Vsemu navkljub gre družina pametnih telefonov Huawei P40 naprej

Verjamem, da bi kitajska vlada lahko uvedla protiukrepe ob kakršnikoli prepovedi v zvezi s procesorji, domača (kitajska) podjetja pa bi se na to odzvala z naložbami v lokalne tovarne polprevodnikov, je odgovoril trenutno predsedujoči družbi Huawei Eric Xu.

Obenem upa, da se to ne bo zgodilo: "Naše upanje je, da vsi lahko delamo skupaj pri usmerjanju na izzive, ki se postavljajo pred našo panogo, in ustvarjanju rešitev."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin