SiolNET. Digisvet Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Komu zaupati v kibersvetu – človeku ali tehnologiji?

Oglasno sporočilo

Od trenutka, ko se je svet začel razvijati z neustavljivo hitrostjo, ljudje pa smo svoja življenja začeli intenzivno prenašati v digitalno okolje, nam je bilo omogočeno prav vse. Nemudoma smo imeli z le nekaj kliki dostop do vsega.

photo-1553877522-43269d4ea984 | Foto:

Lahko smo si odgovorili na še tako zahtevna vprašanja. Lahko smo si kupili nešteto izdelkov, ki jih na domačem trgu ni bilo na voljo. Lahko smo začeli poslovati hitreje, učinkoviteje in predvsem enostavneje. Kar pa nas je verjetno najbolj navdušilo, sta dejstvo in možnost, da smo imeli v trenutku dostop do vseh ljudi, tudi z druge strani planeta. Ob tem pa se morda nis(m)o vsi zavedali, da je šlo za vzajemnost, da so imeli tudi ti ljudje popolnoma enak dostop do nas.

Kako torej pri vsej tej odprtosti in povezljivosti ohraniti tisto, kar nam je najpomembnejše – našo varnost in zasebnost? Kako lahko posamezniki poskrbimo za informacijsko varnost in kako lahko k temu pripomorejo podjetja? Kakšno moč ima zakonodaja pri zagotavljanju informacijske varnosti, če vemo, da splet ne pozna meja, pravila pa je v kibernetičnem prostoru lažje kršiti? So etični hekerji res etični?

IMG_1981 | Foto:

Na vsa ta in še mnoga druga vprašanja bodo na letošnji konferenci Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo odgovarjali vrhunski strokovnjaki s področja informacijske tehnologije in kibernetične varnosti. Ta se bo odvila 8. novembra v portoroškem hotelu Slovenija. Udeležite se je tudi vi in pomagajte zgraditi platformo za dialog o problematiki in rešitvah informacijske varnosti med uporabniki, raziskovalci, državnimi organi in gospodarstvom.

Živimo v času, ko je digitalni razvoj vse hitrejši in vse bolj neustavljiv. Čeprav nam digitalni svet lahko ponudi več kot kadarkoli, ta hrani tudi vse več naših informacij. Vse več nas. Zato mora nekdo vse te informacije skrbno varovati. Na vprašanje, ali pri informacijski varnosti zaupati človeku ali tehnologiji, lahko tako odgovorimo kar s sloganom letošnje konference – zaupati v človeka in tehnologijo.

logotip-UM | Foto:
Dogodek organizirata Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru in ISACA.SI.

 

Naročnik oglasnega sporočila je Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin