SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo je izumil prvi elektronski džojnt? Seveda, Nizozemci

4

termometer

E-Njoint BV je nizozemsko podjetje, ki je e-kajenje približalo tudi tistim, ki uživajo marihuano. Njihov elektronski džojnt je v evropski prestolnici "zelenja" že postal prava uspešnica.

E-Njoint bo na voljo v treh različicah. Najosnovnejša (Disposable) je namenjena enkratni uporabi in ne vsebuje THC ali nikotina, zaradi česar je razmeroma neškodljiva. Njena uporaba je legalna v vseh državah EU. Oblika seveda spominja na zvitek marihuane, ob vsakem potegu pa se konopljin list na konici e-džojnta obarva zeleno.

Drugo različico E-Njointa (Rechargeable) je mogoče napolniti s tekočimi opojnimi substancami, ki vsebujejo THC, tretjo (Vaporizer) pa s posušenimi zelišči, kar pomeni, da je vanjo mogoče natlačiti tudi marihuano.

Kako se izogniti negativnemu prizvoku Podjetje E-Njoint BV si sicer želi sodelovanja z družbo Tikun Olam, ki je v deželi mlinov na veter dobro znana po ponudbi marihuane za medicinske namene. Z morebitnim partnerstvom bi E-Njoint namreč lahko postal pomemben igralec na področju alternativnega zdravljenja, in ne le še en bong (pipa), s katerim se zadevajo turisti.

Kdo drug kot Nizozemci Da je elektronski džojnt nastal na Nizozemskem, seveda ni nobeno naključje, saj je država znana po svojem liberalnem odnosu do uporabe mehkih drog. Marihuana tam ni le mamilo mladih upornikov, temveč jo redno uživajo predstavniki vseh polnoletnih demografskih skupin. Nekateri, kot je podjetje E-Njoint BV, pa iz nje delajo celo znanost. E-Njoint gre kot za med Zaradi silnega povpraševanje iz celotne Evrope podjetje dnevno izdela več kot deset tisoč elektronskih džojntov Disposable (tisti "pravi" zadevi, Rechargeable in Vaporizer, namreč še nista na voljo). Večino v promet spravi prek spletne trgovine, mogoče pa jih je dobiti tudi v nekaj deset "zelenih" butikih na območju Nizozemske in Belgije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin