Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
4. 2. 2015,
15.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Android Matic Tomšič

Sreda, 4. 2. 2015, 15.38

7 let, 12 mesecev

Kako telefon ali tablico z Androidom odklenemo z nasmehom

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Napravo z Androidom je mogoče zakleniti (in odkleniti) na številne načine: z geslom, številčno kodo, vzorcem. A najbolj zanimiva in napredna je zagotovo zaščita s prepoznavanjem uporabnikovega obraza.

Če želite svoj pametni telefon ali tablico z operacijskim sistemom Android (ta je funkcijo Face Unlock prejel z različico 4.0 Ice Cream Sandwich) zaščititi s prepoznavanjem obraza, v Nastavitvah (Settings) poiščite meni Varnost (Security) in odprite orodje za zaklepanje zaslona (). Tega boste odvisno od znamke naprave morda našli tudi v meniju Personalization. Pritisnite na Varnost zaslona (Screen Security) in med možnostmi, ponujenimi na seznamu Zaklepanje zaslona (Screen Lock), izberite Odklepanje z obrazom (Face Unlock). Nato sledite navodilom: ko pritisnete gumba Nastavi (Set it up) in Nadaljuj (Continue), napravo držite tako, da bo vaš obraz na sredini vzorca, ki se pojavi na zaslonu. Ko bo postopek pomnjenja obraza končan, boste morali določiti še drugo možnost odklepanja zaslona, ki jo boste uporabili, če in ko prepoznavanje obraza ne bo uspešno. Izbirate lahko med vnašanjem številčne kode PIN in risanjem vzorca. Za zanesljivejše odklepanje se nasmejte Prepoznavanje obraza lahko izboljšate, če v meniju Varnost zaslona (Screen security) izberete možnost Improve Face Matching. Najprej boste morali vnesti kodo PIN ali narisati zaščitni vzorec (odvisno od vaše predhodne izbire), nato pa bo Android vaš obraz prek sprednje kamere analiziral še podrobneje.

Priporočamo, da orodje Improve face matching poženete večkrat. Vsakič poskusite narediti isti izraz (kot je nasmeh), a ob različnih stopnjah osvetlitve, z očali ali brez, s pokrivalom, z brado (če ste moškega spola) ali obriti. S tem boste zagotovili najvišjo raven natančnosti in zmanjšali možnosti, da vašo napravo odklene nekdo, ki vam je vsaj malo podoben.

Ne spreglejte