Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2019,
16.03

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Huawei PR članek

Petek, 22. 2. 2019, 16.03

5 let, 2 meseca

Kako se Huawei Mate 20 Pro obnese v praksi? Ciril Komotar: "Besen kot česen!"

Oglasno sporočilo

Huawei je ob koncu lanskega leta predstavil svoj do zdaj najzmogljivejši telefon – Mate 20 Pro. Številni mediji in novinarji z vsega sveta so mu nadeli laskavi naziv najboljšega telefona lanskega leta, zasluge pa so pripisali njegovi izjemno sodobni strojni opremi in številnim naprednim funkcionalnostim. V želji, da bi potrdili njegovo superiornost tudi v praksi, pa so ga pri Huaweiu nedavno testirali še v natanko takšnih razmerah, kot so želeli uporabniki.

Ciril Komotar - Challenge Mate | Foto:

Pri Huaweiu so januarja zasnovali kampanjo #ChallengeMate, v kateri so uporabnike pozvali k posredovanju svojih idej za testiranje njihovega paradnega telefona Mate 20 Pro. Izmed vseh so nato izbrali tiste, ki so dobile največ glasov, in jih s pomočjo Cirila Komotarja, vlogerja, ki stoji za enim najbolj priljubljenih slovenskih kanalov na YouTubu, Komotar Minuto, tudi realizirali.

Uporabnike so najbolj zanimale tri stvari: kako dobra je stabilizacija slike pri snemanju videa v ekstremnih pogojih, ali je mogoče narediti resnično atraktiven super počasen posnetek in kako se obnese baterija, če telefon čez noč pustimo v hladnem okolju. Huawei Mate 20 Pro je vse preizkuse opravil z odliko, kako je bilo to videti v praksi, pa lahko preverite tukaj. Izjemen dosežek telefona v praksi je morda najbolje povzel prav Ciril s svojim znamenitim stavkom: "Besen kot česen!" Zraven je še dodal, da je že "v nizkem štartu", saj bo prav on eden prvih, ki bo preizkusil tudi težko pričakovane telefone serije Huawei P30, ki bodo predstavljeni 26. marca v Parizu.

Ciril Komotar - Challenge Mate | Foto:

Stabilizacija slike, počasni posnetki in dolgotrajna baterija

Pri preizkusu stabilizacije je telefon pritrdil na sprednji pokrov športnega avtomobila, vklopil snemanje videa in se s hitro vožnjo odpravil na razgibano gorsko cesto. Končni video, ki ga je posnel telefon, je bil kljub razgibanemu terenu zelo tekoč in brez tresenja. Pri tem je pomagala tudi umetna inteligenca, ki je na telefonu. Mate 20 Pro je namreč opremljen z zmogljivim procesorjem Kirinom 980 z dvojno nevronsko enoto, prav slednja pa pomaga telefonu pri različnih opravilih. Od snemanja in fotografiranja do optimizacije delovanja.

Glede na to, da je njegovo osrednje poslanstvo testiranje avtomobilov, je športnega jeklenega konjička uporabil tudi v drugem preizkusu – kreiranju atraktivnega super počasnega posnetka. Z avtomobilom je hitro zapeljal v oster ovinek, tako da je mu je odneslo zadnji del – tako imenovani drift – rezultat pa je bil sila spektakularen. Zasluge za to gredo seveda odlični kameri Mata 20 Pro. Ta se ne izkaže le pri videoposnetkih, ampak tudi pri fotografiranju. Telefon je opremljen s trojno kamero Leica, ki jo sestavljajo osrednji 40 MP objektiv, 20 MP ultra širokokotni objektiv in 8 MP teleobjektiv. Medtem ko slednji zagotavlja dobro izraženo globino in učinek zameglitve na portretnih fotografijah, največjo novost predstavlja ultra širokokotni objektiv. Z njegovo pomočjo lahko zajamete širšo perspektivo okolice, kar pride zlasti prav v manjših prostorih.

Fotogalerija
1 / 3

Pri zadnjem preizkusu, testu vzdržljivosti baterije v ekstremno hladnem okolju, pa je telefon čez noč zakopal v sneg. Ko ga je zakopal, je bila baterija napolnjena stoodstotno, ko ga je prišel naslednji dan 'rešit', pa je merilnik še vedno kazal zavidljivo visoko številko 94 odstotkov. Baterija ima visoko zmogljivost 4.200 miliamperskih ur in se s priloženim polnilcem zelo hitro polni (do 70 odstotkov v 30 minutah), za daljšo avtonomijo pa še dodatno skrbijo tudi programske rešitve. Poleg tega podpira tudi hitro brezžično polnjenje in celo povratno brezžično polnjenje (z Matom 20 Pro lahko brezžično napolnite baterijo drugega telefona, tudi če ta podpira brezžično polnjenje).

Pri zadnjem preizkusu pa se je potrdila tudi funkcija vodoodpornosti telefona. Sneg je namreč moker, in čeprav je bil telefon z njim prekrit vso noč, to ni ohromilo delovanja.

Spektakularen video, ki je nastal ob preizkušanju, si lahko pogledate tukaj oziroma na povezavi http://bit.ly/challenge-mate-komotar-minuta.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

Naročnik oglasne vsebine je Huawei.

Ne spreglejte