SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako lahko naredim animirano sličico GIF?

4

termometer

Spletna shramba za slikovne datoteke Imgur je uporabnikom ponudila storitev izdelovanja premikajočih se sličic formata GIF iz videoposnetkov s portalov YouTube, Vimeo, Vine in številnih drugih.

Uporabnik spleta, ki je želel zapis na forumu ali blogu popestriti z lastno animirano sličico GIF, ne eno izmed milijonov, ki jih najdemo na spletu, je imel do zdaj dve pravi možnosti. Izdelavo je lahko zaupal enemu od portalov vprašljivega izvora, ki to storitev ponujajo (gifmaker.me, picasion.com) in ga ob tem zasipajo z reklamami, ali pa se je zadeve v Photoshopu lotil sam. Zares idealna ni ne prva ne druga metoda.

Priljubljeno spletišče za nalaganje fotografij, grafik in preostalih slikovnih datotek Imgur je zato priskočilo na pomoč in zagnalo storitev Video to GIF. Opisali so jo kot "najpreprostejši in najhitrejši način za izdelavo hudo dobrih sličic GIF in videoposnetkov". Pa je res tako?

Kopiraj in prilepi Vmesnik Video to GIF je resnično tako prijazen in preprost, da bodo njegovo delovanje bliskovito razumeli tudi največji računalniški analfabeti. Če želite narediti svoj GIF, v polje za besedilo prilepite povezavo do videoposnetka (kopirate jo tako, da jo označite z miško in pritisnete Ctrl+C, prilepite pa s kombinacijo tipk Ctrl+V). Nato izberite del videa, ki ga želite spremeniti v animirano sličico, in pritisnite gumb Create GIF. Dodate mu lahko še besedilo.

Pri Imgur pravijo, da lahko storitev Video to GIF "prebavi" videovsebine z več kot 500 portalov, med katerimi so tudi tisti najbolj priljubljeni – YouTube, Vimeo, Vine, Dailymotion. Funkcijo ima tudi YouTube, a je še v plenicah Pred dobrim mesecem je izdelovanje sličic GIF omogočil tudi YouTube, a je storitev trenutno omejena le na majhen delež naloženih vsebin. Kdaj bodo prvino posplošili na vse videoposnetke, trenutno še ni znano, menda pa so upraviteljem YouTuba napoti pretirano zaščitniški lastniki avtorskih pravic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin