SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako izboljšati poslovanje bank in zadovoljstvo njihovih komitentov

3

termometer

Podjetje SAS, ki razvija programske rešitve za poslovne uporabnike, predstavlja sistem, ki bankam omogoča učinkovitejše ocenjevanje posojilne sposobnosti komitentov, tem pa ugodnejšo storitev.

Iniciativa za banke CLO ali Credit Limit Optimization temelji na tehnologiji, ki posojilodajalcu omogoča zelo globok vpogled v komitentove finance in poda zelo natančno oceno o njegovi posojilni sposobnosti. Kot je sporočilo podjetje SAS Institute, ki stoji za iniciativo, ima CLO potencial, da izboljša in pospeši poslovanje bank, komitentom pa ponudi zanje najprimernejše in najbolj realistično posojilo.

Prednost za banko Za posojilodajalca zagotovo najbolj privlačna prvina iniciative Credit Limit Optimization je nižja stopnja tveganja pri odobritvi posojil. Sistem z večplastno (demografska skupina, finančna preteklost, prediktivni model prihodkov in njihove zanesljivosti) analizo posojilnih sposobnosti namreč ustvari seznam komitentov, ki so najbolj primerni za sklenitev določenega posojilnega razmerja. Manj akrobacij z ugibanjem o plačilni sposobnosti komitentov in pavšalnega dodeljevanja posojil lahko konkretno izboljša tudi poslovanje bank. Prednost za posojilojemalca Takšen "filter" prav tako dela v korist posojilojemalca, saj je deležen hitrejše in bolj osebne storitve. Ker mu odobrijo posebej prilagojeno posojilo, podprto z realističnimi pričakovanji o odplačilni dobi in zmožnosti, pa to zanj pomeni tudi manj skrbi ob uresničevanju ciljev, za katere je potreboval posojilo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin