Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
20. 1. 2017,
10.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

digizgodbe Facebook Live

Petek, 20. 1. 2017, 10.32

6 let, 6 mesecev

Jezna mama dveletnega otroka prilepila na zid in ga pokazala na spletu

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Američanka je svojega dveletnega sina disciplinirala tako, da ga je prilepila na steno in mu zapečatila usta. Kaznovanje je v živo prenašala prek spletne platforme Facebook Live. Policija jo je našla in aretirala, otrok pa je že dobil začasne skrbnike.

Foto: Fox News | Foto: Foto: Fox News

Komaj 18-letna Shayla Rudolph iz ameriške zvezne države Ohio je 1. januarja otroku, ki je bil na videoposnetku prilepljen na zid, imel pa je tudi prelepljena usta, večkrat povedala: "Imaš najboljšo mamico na svetu. Ne prisili me, da uporabim še več lepilnega traku. Zdaj bodi pri miru in glej televizijo, saj jo vidiš. Nič ti ne bo."

Otrok je bil na steno prilepljen okrog petnajst minut. Rudolphova je občinstvu, kaznovanje je namreč v živo prenašala prek Facebook Live, medtem povedala: "Staršem ni treba pretepati otrok. Če ne morete opravljati hišnih opravil, brez da bi vam bili napoti, jih prilepite na zid. Ne morete kuhati, ker tekajo naokrog? Prilepite jih na zid."

Otroka je na videoposnetku, ki ga je Rudolphova objavila na Facebooku, mogoče slišati jokati.  | Foto: Facebook Otroka je na videoposnetku, ki ga je Rudolphova objavila na Facebooku, mogoče slišati jokati. Foto: Facebook

Na početje 18-letnice je eden od gledalcev obvestil lokalni medij WSYX. Ta je na njen naslov poslal socialno delavko, a jo je Rulphova odslovila, poroča Fox News.

Kasneje je na Facebooku objavila nov videoposnetek. "K meni so poslali socialo. Je... ga, zdaj je pa mali v kotu," je mlada mamica namignila, da je otrok zaradi tega dodatno kaznovan. "Kaj boste storili zdaj? Spet poklicali socialo? Kar dajte, naj ga vzamejo," je še dodala.

Shayla Rudolph | Foto: Fox News | Foto: Shayla Rudolph | Foto: Fox News

Čez nekaj dni so jo obiskali policisti, jo aretirali in obtožili nasilja nad otrokom. Grozi ji zapor. Njen dveletni sin se je medtem preselil k začasnim skrbnikom.

Ne spreglejte