SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je tudi vaš malček ljubitelj mobitelov?

3

termometer

Skoraj dva od petih otrok uporabljata tablico ali pametni telefon še preden znata povedati celotne stavke, pravi raziskava organizacije Common Sense Media.

Kar 38 odstotkov otrok, mlajših od dve leti, uporablja mobilne naprave za igranje iger, gledanje videoposnetkov in drugih vsebin. Leta 2011 je bila ta stopnja precej manjša, le desetodstotna.

Do osmega leta se ta odstotek skoraj podvoji. 72 odstotkov otrok spretno uporablja pametne telefone, tablice in druge podobne naprave. "To je pravi znak, da je digitalna generacija tukaj," je za tuje medije povedal izvršni direktor Common Sense Media.

Študija je ugotovila, da uporaba mobilnih naprav med majhnimi otroki izredno hitro narašča, medtem ko delež otrok, mlajših od dve leti, ki gledajo televizijo, ostaja v primerjavi z letom 2011 enak, 66-odstotni. Raba računalnikov je v dveh letih narastla za šest odstotkov na deset, gledanje DVD-jev pa je celo nekoliko upadlo.

Ne le, da vse več otrok uporablja pametne telefone in tablice, podaljšuje se tudi čas uporabe. Ta se je v dveh letih celo potrojil: leta 2011 so jih uporabljali pet minut na dan, leta 2013 pa so jih otroci do osmega leta uporabljali kar 15 minut na dan. To pomeni, da so med njimi tudi otroci, ki so komajda naredili prve korake, pa že uporabljajo tablice in pametne telefone.

Steyer ob tem pravi tudi, da ima povečana uporaba mobilnih naprav med otroki prednosti in slabosti. Tablice so lahko dobro izobraževalno orodje, ki pa lahko ob prepogosti in predolgi uporabi pokažejo tudi svoje negativne strani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin