Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
16. 11. 2016,
9.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

1

Natisni članek

pametni telefoni pametni telefon

Sreda, 16. 11. 2016, 9.27

6 let, 6 mesecev

Je pravkar izšel najboljši pametni telefon leta 2016?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

1

Čeprav je kitajski OnePlus svojega prvaka za letošnjo sezono predstavil pred vsega petimi meseci, na trg že pošilja njegovo prenovljeno, izboljšano različico, pametni telefon OnePlus 3T. "Dobro tehnologijo imamo na voljo že zdaj. Zakaj bi uporabniki nanjo čakali dlje, kot je treba?" pravijo v podjetju OnePlus.

OnePlus 3T | Foto: OnePlus 3T

Pametni telefon OnePlus 3T se po videzu skoraj ne razlikuje od svojega predhodnika (in obenem sodobnika, saj ju bo OnePlus prodajal skupaj) OnePlus 3. Ima pa kar nekaj pomembnih novih lastnosti, ki bodo pri marsikaterem uporabniku upravičile nakup. To so:

- Hitrejši in na prihodnost malenkost bolje pripravljen procesor (Snapdragon 821, eden najurnejših telefonskih čipov ta hip). OnePlus trdi, da je model 3T od 10 do 15 odstotkov hitrejši od modela 3. 

- Možnost izbire modela ne le s 64 gigabajti, temveč tudi 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov (OnePlus 3 samo 64 gigabajtov).

- Za 13 odstotkov izboljšana kapaciteta baterije, ki se dovolj za ves dan uporabe napolni v samo 30 minutah. Hitro polnjenje je do štirikrat hitrejše od tekmecev, kot sta Samsungov Galaxy S7 in Google Pixel XL, ta hip dva izmed najboljših pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android.

Oglejte si OnePlus 3T z vseh strani:

Fotogalerija
1 / 8

- Izboljšana sprednja kamera. OnePlus trdi, da je ena najboljših, če ne kar najboljša med vsemi pametnimi telefoni. 

- Nadgradnja operacijskega sistema na Android 7.0 Nougat, OnePlus 3 za zdaj ostaja pri različici 6.0. 

Govorice o osmih gigabajtih pomnilnika RAM, ki skrbi za hitrejše delovanje naprave v primeru več hkrati odprtih aplikacij, se niso uresničile, jih ima pa OnePlus 3T še vedno šest. To je največ med vsemi pri nas uveljavljenimi znamkami pametnih telefonov. 

- Cena. OnePlus 3T je le malenkost dražji od modela OnePlus 3 (cena 399 evrov). Zanj bo moral slovenski kupec, ko bo OnePlus 3T na voljo za naročilo v naše kraje, odšteti 439 evrov.

Zaslon OnePlus 3T ostaja enak kot pri trojki, prav tako se Kitajci niso dotikali lastnosti, ki ne potrebujejo izboljšav, na primer zelo dobrega čitalnika prstnih odtisov na gumbu ob spodnjem robu telefona. | Foto: Zaslon OnePlus 3T ostaja enak kot pri trojki, prav tako se Kitajci niso dotikali lastnosti, ki ne potrebujejo izboljšav, na primer zelo dobrega čitalnika prstnih odtisov na gumbu ob spodnjem robu telefona.

Primerjava: OnePlus 3T bo veliko cenejši od primerljivih (tako po zmogljivostih kot velikosti, vsi imajo 5,5-palčni zaslon) telefonov Google Pixel XL (dražji za okrog 200 evrov), Samsung Galaxy S7 Edge (dražji za okrog 400 evrov) in iPhone 7 Plus (dražji za okrog 550 evrov)

Ne spreglejte