Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
18. 4. 2017,
9.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

3

Natisni članek

Snapchat Snap, Inc. Evan Spiegel aplikacije

Torek, 18. 4. 2017, 9.53

6 let, 6 mesecev

Je 26-letni milijarder z izjavo užalil pol sveta?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,13

3

Po spletu se je pred nekaj dnevi razširila informacija, da je Evan Spiegel, ustanovitelj in direktor podjetja Snap, pred časom dejal, da je njegova priljubljena aplikacija za pametne telefone Snapchat namenjena samo bogatim uporabnikom. Spiegel naj bi leta 2015 tudi nasprotoval širitvi Snapchata "v revne države, kot sta Indija in Španija".

Evan Spiegel, ustanovitelj in direktor podjetja Snap, v družbi svoje zaročenke, supermanekenke Mirande Kerr. | Foto: Getty Images Evan Spiegel, ustanovitelj in direktor podjetja Snap, v družbi svoje zaročenke, supermanekenke Mirande Kerr. Foto: Getty Images

Izjavo 26-letnega Evana Spiegla je razkril nekdanji uslužbenec družbe Snap Anthony Pompliano. V javnosti se je pojavila po tem, ko so nekateri mediji, na primer Variety, objavili sodne dokumente iz postopka, ki ga je leta 2015 zoper podjetje sprožil Pompliano.

Anthony Pompliano je bil do leta 2015 v podjetju Snap (takrat še Snapchat) nekaj časa prvi mož oddelka, ki je skrbel za širitev aplikacije Snapchat na nove trge.

Snapchat je aplikacija za pametne telefone in istoimensko družbeno omrežje, ki uporabnikom omogoča pošiljanje fotografij in videoposnetkov drugim uporabnikom. Čar Snapchata je v tem, da poslane vsebine po enem ogledu izginejo.  | Foto: Reuters Snapchat je aplikacija za pametne telefone in istoimensko družbeno omrežje, ki uporabnikom omogoča pošiljanje fotografij in videoposnetkov drugim uporabnikom. Čar Snapchata je v tem, da poslane vsebine po enem ogledu izginejo. Foto: Reuters

Pompliano se v sodnih dokumentih spominja, da je direktor podjetja Evan Spiegel septembra 2015 dejal, da se noče širiti v revne države, ker je Snapchat "aplikacija za bogate ljudi". Spiegel je kot primera revnih držav navedel Indijo in, zanimivo, tudi Španijo, ki ima višji BDP na prebivalca kot Slovenija (vir, podatek za leto 2015).

Nekateri uporabniki spletnih forumov opozarjajo, da se Spiegel morda ne zna poistovetiti z manj premožnimi ljudmi, ker njihovega sveta navsezadnje ne pozna. Rodil se je zelo premožnima odvetnikoma z diplomami s Harvarda, najprestižnejše univerze na svetu, in odraščal v elitni soseski Los Angelesa, danes pa velja za eno najbogatejših oseb na svetu, ki še ni dopolnila 30 let. | Foto: Reuters Nekateri uporabniki spletnih forumov opozarjajo, da se Spiegel morda ne zna poistovetiti z manj premožnimi ljudmi, ker njihovega sveta navsezadnje ne pozna. Rodil se je zelo premožnima odvetnikoma z diplomami s Harvarda, najprestižnejše univerze na svetu, in odraščal v elitni soseski Los Angelesa, danes pa velja za eno najbogatejših oseb na svetu, ki še ni dopolnila 30 let. Foto: Reuters

Preberite zgodbo o življenju Evana Spiegla


Podjetje Snap je navedbe Pompliana po poročanju medija Business Insider že zanikalo, po njihovem mnenju gre za natolcevanje nezadovoljnega nekdanjega uslužbenca.

A škoda je že narejena - na družbenem omrežju Twitter je že nekaj dni priljubljena oznaka #BoycottSnapchat, ki poziva k bojkotu aplikacije.

Na platformah za prenos aplikacij Google Play (Android) in iTunes (iPhone) uporabniki aplikacijo Snapchat medtem ocenjujejo z eno zvezdico in Spieglu sporočajo, da so jo izbrisali.

"Spoštovani gospod direktor Snapchata, morda smo revni, a imamo večje srce od vas. Od indijskih uporabnikov si ne zaslužite spoštovanja." Te in mnoge druge "ocene" aplikacije Snapchat je v zadnjih dneh mogoče zaslediti na Google Playu in iTunesu oziroma Applovem App Storu. | Foto: Facebook "Spoštovani gospod direktor Snapchata, morda smo revni, a imamo večje srce od vas. Od indijskih uporabnikov si ne zaslužite spoštovanja." Te in mnoge druge "ocene" aplikacije Snapchat je v zadnjih dneh mogoče zaslediti na Google Playu in iTunesu oziroma Applovem App Storu. Foto: Facebook

 

Ne spreglejte