Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 11. 2021,
8.56

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kako narediti spletno trgovino izdelava spletne trgovine spletna trgovina PR članek

Sreda, 10. 11. 2021, 8.56

2 leti, 5 mesecev

Izdelava spletnih trgovin – kako do spletne trgovine?

Oglasno sporočilo

Izdelava spletnih trgovin. Kako samostojno narediti spletno trgovino tako, da bo funkcionalna in estetsko dovršena, ter kako do večjega prometa na strani?

Izdelava spletnih trgovin: kako narediti spletno trgovino?

Izdelava spletnih trgovin je danes še kako pomembna, prodaja izdelkov in storitev na spletu še nikoli ni bila tako razširjena. Čeprav se večina bodočih lastnikov spletnih trgovin osredotoča predvsem na dizajn, je nujno potrebno, da pri izdelavi spletnih trgovin razmislimo o spletni trgovini kot celoti, saj bomo uporabniku samo tako lahko ponudili kar najboljšo izkušnjo.

Vsi.si_spletna_trgovina_1 | Foto:

Kako do spletne trgovine, da bo napora in težav čim manj?

Če se kot posameznik sprašujete, kako do spletne trgovine, je odgovor na prvi pogled dokaj preprost. Pred izdelavo spletnih trgovin je treba zakupiti domeno in strežnik, se odločiti za platformo, na kateri bomo gradili, in začeti ustvarjati. Seveda je treba pri vprašanju, kako narediti spletno trgovino, pomisliti tudi na ponudnika, s katerim bomo blago dostavljali strankam, pri izdelavi spletnih trgovin pa ne smemo pozabiti niti na hitrost spletne trgovine, ki je v svetu konkurence dandanes še kako pomembna.

Samostojna izdelava spletne trgovine ali najem agencije?

Zato je velikokrat bolje, če izdelavo spletne trgovine prepustimo profesionalcu. Gre za to, da bo oseba oz. podjetje, ki se z izdelavo spletnih strani ukvarja, poskrbelo za pravo mero vsega, spletna trgovina pa bo na koncu prav takšna, kot ste si jo želeli, poleg tega pa bo tudi strankam prijazna.

Pri vprašanju, kako narediti spletno trgovino, bi morala biti prva misel prijaznost do uporabnika

Do uporabnika prijazno spletno mesto je torej prva točka, na katero se je treba osredotočiti pri izdelavi spletnih trgovin. Spletno mesto mora biti sestavljeno tako, da je za stranko prijazno, intuitivno in preprosto zasnovano. Stranka mora takoj, ko se v spletni trgovini znajde, vedeti, kaj spletno mesto ponuja. Hitro se mora v spletni trgovini tudi orientirati, zato je dobro, da se v primeru samostojne izdelave spletne trgovine odločimo za to, da na domačo stran postavimo nekaj vsebine o produktu oz. storitvi, ki jo ponujamo. Če je izdelkov, ki jih prodajamo, veliko, lahko na domači strani izpostavimo le najbolj prodajane in vse izdelke prikažemo v podstrani "trgovina". Če gre za prodajo enega izdelka, pa lahko kar na domači strani implementiramo gumb, ki vodi direktno v nakup.

Vsi.si_spletna-trgovina-racunalnik_2 | Foto:

Pri izdelavi spletne trgovine poskrbimo tudi za to, da je informacij o izdelku dovolj

Pri izdelavi spletnih trgovin je izjemno pomembno, da se posvetimo tudi izdelkom, ki jih bomo prodajali. Kupcem moramo zagotoviti vse informacije, ki jih potrebujejo za odločitev o nakupu. Poskrbimo, da imajo vsi izdelki naslednje informacije:

-           unikatno ime,

-           opis ali več informacij, ki jih kupec potrebuje,

-           kategorijo,

-           slike,

-           ceno.

Seveda pa pri izdelavi spletne trgovine ne smemo pozabiti na izbiro načinov plačila. Kupci pri spletnem nakupu pričakujejo različne metode plačevanja, zato moramo pri izdelavi spletne trgovine omogočiti načine plačevanja, ki so najbolj priljubljeni in pri kupcih tudi najbolj pričakovani.

Izdelava spletne trgovine s pomočjo platforme Wordpress je izjemno priljubljena

Če spremljamo trende, lahko pogosto opazimo, da izdelava spletnih trgovin poteka na platformi Wordpress s pomočjo vtičnika WooCommerce. Platforma Wordpress se lahko pohvali s številnimi prednostmi, zaradi katerih je tudi v svetu izdelave spletnih trgovin tako priljubljena. Gre za platformo, ki je prosto dostopna in nadgradljiva. Z vtičniki, ki jih Wordpress ponuja, lahko svojo spletno trgovino nadgradimo prav tako, kot si želimo.

Poleg tega je relativno preprosta za uporabnika, kar tudi lastniku spletne trgovine omogoča, da jo upravlja, ko je stran enkrat postavljena, in da mu za pomoč ni treba ves čas prositi tistega, ki je spletno trgovino izdelal.

Vsi.si_izdelava-spletne-trgovine_3 | Foto:

Pri odgovoru na vprašanje, kako narediti spletno trgovino, nam lahko pomagajo skupnosti na socialnih omrežjih

Zaradi priljubljenosti uporabe ter pestrega nabora nadgradenj in vtičnikov je skupnost, ki uporablja Wordpress, izredno razširjena in raznolika, ne samo pri izdelavi spletne strani, pač pa tudi pri izdelavi spletne trgovine. Na družbenih omrežjih lahko hitro in enostavno najdemo skupine, ki nam bodo pomagale pri vprašanjih, povezanih z izdelavo spletnih trgovin.

Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si.

 

Ne spreglejte