SiolNET. Digisvet Novice
0,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

iPadi in pištole: Apple trese podkupovalna afera

0,46

termometer

Apple
Foto: Reuters

Thomas Moyer, direktor globalne varnosti pri ameriškem tehnološkem velikanu Apple, je osumljen, da je vodstvo policijske uprave v okrožju Santa Clara v Kaliforniji poskusil podkupiti z 200 tablicami iPad. V zameno je zahteval dovoljenje za prikrito nošenje strelnega orožja za štiri svoje uslužbence.

John McAfee Digisvet Aretiran razvpiti poslovnež, ki je z "uslugo" pomagal tudi Slovencem

"Donacija" 200 tablic iPad lokalnemu šerifovemu uradu je bila preklicana v zadnjem trenutku, ko je okrožni tožilec Jeff Rosen pridobil sodni nalog za temeljitejšo preiskavo domnevnega poskusa storitve kaznivega dejanja. 

Proti Thomasu Moyerju je sicer že spisana obtožnica, v katero so vključeni tudi dva uslužbenca šerifovega urada v okrožju Santa Clara in še zavarovalniški agent Harpreet Chadha, ki je vodji šerifovega urada Laurie Smith pred časom poklonil 6.000 dolarjev vredne vstopnice za ogled tekme ameriškega nogometa v luksuzni loži. 

Thomas Moyer je pri Applu odgovoren za "strateški menedžment korporativne in prodajne varnosti, krizni menedžment, varovanje upravnih organov podjetja, interne preiskave ter zagotavljanje varnosti podatkov za nove Applove izdelke in storitve", je razvidno z njegovega profila na družbenem omrežju LinkedIn. Thomas Moyer je pri Applu odgovoren za "strateški menedžment korporativne in prodajne varnosti, krizni menedžment, varovanje upravnih organov podjetja, interne preiskave ter zagotavljanje varnosti podatkov za nove Applove izdelke in storitve", je razvidno z njegovega profila na družbenem omrežju LinkedIn. Foto: LinkedIn

Moyerja in Chandho obtožnica bremeni poskusa podkupovanja policije za pridobitev dovoljenj za prikrito nošenje strelnega orožja, policijska uradnika pa tega, da sta bila onadva tista, ki sta izdajo dovoljenj pogojevala s podkupnino.

Apple: Naši niso krivi

Pri Applu sicer trdijo, da njihov šef globalne varnosti, gre za enega najvišjih položajev v kadrovski hierarhiji podjetja, ni storil ničesar narobe. Enako trdijo odvetniki Thomasa Moyerja. 

To ni prvič, da se je šerifov urad v okrožju Santa Clara znašel na tnalu zaradi sprejemanja podkupnin za izdajo orožarskih dovoljenj. Tožilec Jeff Rosen je že pred tremi meseci spisal obtožnico proti štirim osebam iz šerifovega urada, ki so podoben dogovor sklenile z osebami z vrha Facebooka. V igri je bila izdaja dvanajstih dovoljenj v zameno za 90 tisoč ameriških dolarjev "donacij". 

Preberite tudi:

Daniel Ek Digisvet To je človek, ki Evropo pelje v boj z ZDA in Kitajsko BethAnn McLaughlin Digisvet Lagala o smrti zaradi koronavirusa: dvojna igra osramočene znanstvenice

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin