Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
19. 7. 2013,
13.12

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Telekom Slovenije internet satelit

Petek, 19. 7. 2013, 13.12

5 let, 5 mesecev

Internetni dostop Telekoma Slovenije tudi prek satelita

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Širokopasovni dostop Telekoma Slovenije je zahvaljujoč satelitskemu prenosu zdaj na voljo tudi v zadnjih kotičkih Slovenije, kamor do zdaj ustrezne povezave še niso segale.

V Sloveniji so le redki predeli, ki so za zagotavljanje kakovostnega širokopasovnega dostopa preveč oddaljeni od telekomunikacijskih central in so hkrati tudi sive lise v pokritosti s signalom mobilnega omrežja. A to je bila slaba tolažba za vse, čeprav maloštevilne, ki tam živijo in ki zaradi tega nimajo možnosti za širokopasovni dostop v svojih domovih. Trije paketi za različne uporabniške zahteve Prav zanje bo gotovo zelo dobrodošla novost, da Telekom Slovenije od zdaj ponuja širokopasovni dostop tudi prek satelita, saj bodo tako tudi v nekoliko manj dostopnih krajih premostili digitalno ločnico in lahko vstopili v svet zanesljivih in hitrih internetnih povezav.

Storitev, ki je sicer dostopna na celotnem ozemlju države, je na voljo prek treh naročniških paketov z različnimi hitrostmi dostopa in z različnimi že zakupljenimi količinami prenosa podatkov – od osem megabitov v sekundi proti uporabniku in dva megabita v sekundi v nasprotno smer s 16 gigabajti prenesenih podatkov mesečno za 32 evrov mesečno do 18 megabitov v sekundi do uporabnika in šestimi gigabiti v sekundi od njega s 50 gigabajti prenesenih podatkov. Ne glede na izbrani paket je mogoče dokupiti še dodatne gigabajte podatkovnega prenosa. Brez skrbi za postavitev in zagon Dostop poteka prek satelitske povezave ponudnika Eutelsat, za kar uporabnik potrebuje satelitski krožnik premera 70 centimetrov, sprejemno-oddajno enoto in pripadajoči modem. Ta oprema ob 24-mesečni vezavi postane last uporabnika, vzpostavitev priključka z montažo in vklop sistema pa opravijo monterji Telekoma Slovenije in hčerinskega podjetja GVO.

Naročniško razmerje za dostop do interneta prek satelita je mogoče skleniti v kateremkoli Telekomovem centru v Sloveniji, spremembe obstoječega naročniškega razmerja pa je mogoče urediti tudi prek brezplačne številke Centra za pomoč uporabnikom Telekoma Slovenije.

Ne spreglejte