Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2014,
8.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tim Cook Apple dražba

Petek, 25. 4. 2014, 8.10

8 let

Imate dovolj debelo denarnico za kosilo s Timom Cookom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Applov izvršni direktor Tim Cook je pripravljen z vami kositi, a le pod pogojem, da boste za druženje odšteli dovolj denarja.

Tim Cook je, to lahko rečemo povsem upravičeno, precej zaposlen človek. Vodenje enega največjih podjetij na svetu zahteva naporen, predvsem pa organiziran urnik. 53-letni Cook pa si vendarle najde čas tudi za nekaj dobrodelnega dela. Zdaj prek dražbe ponuja možnost druženja ob kosilu na Applovem sedežu v Cupertinu. Da se je odločil za takšno potezo, sicer ni prvič.

Tisti, ki si bodo želeli druženja s Cookom, bodo (najverjetneje) morali izredno globoko seči v žep. Lani marca, ko je bila na dražbi možnost 30-minutnega druženja z njim ob kavi, so zbrali vrtoglavih 441 tisoč evrov. To je glede na podatke statističnega urada kar 290 povprečnih februarskih slovenskih bruto plač.

Tudi tokrat bo dražbo izpeljal CharityBuzz, ki je k dobrodelnim dejanjem popeljal že kar nekaj zvezdnikov. Njegov ustanovitelj Coppy Holzman je prepričan, da so tehnološke zvezde postale nove rock zvezde digitalne dobe.

Za druženje z Jobsovim naslednikom se lahko prijavite tukaj.

Sicer pa Tim Cook ni edini, ki se na takšen način udeležuje dobrodelnih dejanj. Warren Buffet, Marissa Mayer, Bill Clinton, tudi Microsoftov ustanovitelj Bill Gates so znana imena, ki redno sodelujejo pri takšnih dogodkih. Buffet bo letos že 15. leto zapored na eBayu na dražbi zbiral najvišjega ponudnika. Ta bo svojo ponudbo podal anonimno, v zameno pa bo prejel kosilo z izvršnim direktorjem investicijskega sklada Berkshire Hathaway. Leta 2012 je neznani bogataš za obed z Buffetom plačal 2,8 milijona evrov, lani "le" milijon dolarjev. Od leta 2000, odkar so začeli dražbo, so zbrali že več kot 16 milijonov dolarjev.

Buffet je sicer že napovedal, da bo 99 odstotkov svojega premoženja po svoji smrti namenil dobrodelni fundaciji svojega prijatelja Billa Gatesa.

Ne spreglejte